Még tavaly szenvedett szerencsétlen sérülést egy zuhogó esőben rendezett meccsen Orsós Krisztián. A Békés megyei másodosztályban játszó Lőkösháza 22 éves csatára már akkor érezte, hogy komolyabb lehet a baj, mint egy egyszerű sportsérülés, írja a beol.hu.

A focista bal lába folyamatosan bevizesedett és bevérzett, végül egy budapesti vizsgálat során állapították meg, hogy a lehető legrosszabb helyen daganat alakult ki. Az orvosok közölték a játékossal: ugyan meg tudják műteni, de nem biztos, hogy túléli a beavatkozást. Ráadásul jó eséllyel maradhatnak szervezetében rákos sejtek, amik áttétet okozhatnak.

Orsós Krisztián ezért az amputáció mellett döntött, elsősorban azért, mert szerette volna látni, ahogy felnő az akkor pár hónapos kislánya.

A férfi lábát végül tavaly nyáron térdtől lefelé eltávolították az orvosok, októberben pedig már a direkt neki készített műlábával passzolgatott a kislánnyal. De a betegség nem múlt el, januárban kemoterápiás kezeléseket kapott az egyébként korábban 257 meccsen 277 gólt szerző csatár.

A 22 éves focista másodszor már nem tudta legyőzni a betegséget, és kedden, néhány nappal kislánya első születésnapja után elhunyt a békéscsabai kórházban.

hirdetés

A férfi párja, Netti a lapnak kiemelte, hogy a sérülés után is sok segítséget kaptak Lőkösházáról és Elekről is, ahol élnek. Szelezsán György, a település polgármestere elmondta: a Magyar Labdarúgó Szövetség anyagi támogatásából az önkormányzat vett egy lakást a családnak a városban, ahova már be is költözhettek. Bár az ingatlan a város tulajdona, de a nő és a kislány bármeddig használhatja, csupán a közműveknek kell fizetniük.



hirdetés