Pedig korábban ki is rúgták az érintett egyetemen vizsgáztató tanársegédet, a jogi kar dékánja pedig beszélt arról, hogy „baráti szívességet” tettek Nagy Ádámnak.


Korábban mi is írtunk róla, hogy a nyomozati anyagok szerint a többek között hivatali visszaéléssel és korrupcióval is vádolt Schadl György egyetemi vizsgákat intézhetett Nagy Ádámnak, de ebből semmi nem szerepel a vádiratban – írja a 24.hu.

Rogán Antal kabinetfőnöke akkor került be a hírekbe, amikor a 444.hu által nyilvánosságra hozott nyomozati anyagok (többek között lehallgatott telefonbeszélgetések) alapján kiderült, hogy néhány sikeres vizsgájának ügyében közben járt Schadl is.

A 24.hu szerint több okból is érdekes, hogy Nagy Ádám ügye egyáltalán nem került be a vádiratba. Egyrészt, mert a nyomozati anyagok nyilvánosságra kerülése után felfüggesztették annak a tanársegédnek a vizsgáltatási jogát a Pécsi Tudományegyetemen, aki anélkül adott érdemjegyet Nagynak, hogy megjelent volna a vizsgán.

A dokumentumból egyébként az is kimaradt, hogy Schadl György kék villogóval járt a buszsávban, és a kiszivárgott nyomozati anyagok szerint ki akart rúgatni egy bírót.

A portál megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, ahol arról érdeklődtek, kihallgatták-e Rogán kabinetfőnökét, és rákérdeztek a "kék villogó" ügyére is. A szervezet azt válaszolta: az ügy bírósági szakban van, így az eljárásról az október 24-én kiadott közleményükön túl további információt nem adnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!