Mutatjuk, hogy változik a főváros közlekedése a Föld napján.


Hétvégén ismét birtokba vehetik a gyalogosan, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti alsó rakpartot.

Szombat délután tartják az I bike Budapest kerékpáros felvonulást, amelynek útvonala – a Margit híd és az Erzsébet híd között – érinti a rakpartnyitás helyszínét.

Vasárnap délelőtt sokan húznak futócipőt, hogy teljesítsék az idei Vivicittá félmaratont. A menet szintén elhalad majd az alsó rakparton.

Vasárnap az élhetőbb városért dolgozó civil szervezetek kitelepülései gazdagítják a köztéri eseményt. A hétvégi programokról részletek a Zöld Rakpart elnevezésű Facebook-eseménynél olvashatók.

A rakpartszakaszt a Margit híd, illetve az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között lehet "autómentes környezetben" használni, és a 2-es villamosvonal alatti "viadukt" is megnyílik az érdeklődők előtt, ahol kiállítják a Népliget tájépítészeti ötletpályázat díjazott műveit.

A Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a szombatra virradó éjszakától vasárnap este 11 óráig nem lehet behajtani autóval. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra; a Közraktár utcától észak felé tartók azt a Havas utcánál hagyhatják el.

Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!