A kerekezés egy örömtekerés és demonstráció egy olyan Budapestért, ahol mindenki biciklire tud ülni. Mert ahol jó bringázni, ott jó élni – írják a szervezők.

Elindult az idei tavaszi nagy bringás felvonulás a fővárosban. Az I bike Budapest célja, hogy "Csináljunk bringás várost Budapestből".

A kerekezés egy "Örömtekerés és demonstráció egy olyan Budapestért, ahol mindenki biciklire tud ülni. Mert ahol jó bringázni, ott jó élni" - írják a szervezők.

VIDEÓ: A bringás felvonulásról

Az esemény rendezői azt írták:

Nyáron nekünk kell döntenünk arról, hogy milyen legyen a Lánchíd végleges forgalmi rendje. Arra kérünk, hogy támogasd a dugómentes Lánchidat, támogasd az élhető és bringás Budapestet!"

A felvonulás útvonala: Hősök tere – Andrássy út – József Attila utca – Lánchíd – Alagút – Alagút utca – Attila út – Döbrentei tér - Raoul Wallenberg rakpart – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Petőfi híd – Közraktár u. – Salkaházi Sára rakpart – Jane Haining rakpart – Id. Antall J. rakpart – Margit híd – Schulek Frigyes sétány – Alsó-nagyrét, Margitsziget.

Így haladtak a Hősök tere után az Andrássy úton:

A végén a szokott módon Bringaemelés is lesz, a tervek szerint 18:00 órakor a Margitszigeti Alsó-nagyréten.

A menetet Désirée Bonis, a Holland Királyság magyarországi nagykövete nyitja meg, mert a világ legbringásabb országa több mint 10 éve segíti a magyar kerékpáros fejlődést és az I bike Budapest felvonulást.

A tekeréshez a környező településekről is érkeznek bringások, többek között Szentendréről, Vácról, Dunaharasztiból is.

A kerékpárosokat több programmal is várják a Margitszigeten: lesz Budapest Bike Maffia szörp & szendvics. A rászorulókat segítő bringás csapat idén is szendvicsekkel és üdítővel készül, amit adományért cserébe lehet elfogyasztani.

Ott lesz még többek között a Heti Betevő is, akik szendvics & sütemények & limonádé kínálattal várnak adományokért cserébe. A Gólya szövetkezet Club-Mate & Tikkadt Szöcske Békanőt ad. A Greencent is sütemények & italok kínálatával készült.

Akit pedig inkább a mozgás érdekel, az kipróbálhatja Biciklízing által kínált e-bike-okat. A Városháza Klíma- és Környezetügyi Főosztálya a HungAIRy projekt keretében helyszíni tanácsadással, játékokkal, ajándékokkal készül a levegő-tisztaság védelem, komposztálás, környezetbarát fűtési és közlekedési módok témákban.

A legmenőbb I bike Budapest pólókkal pedig támogadhatod a Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját, az adományodért cserébe pedig I bike Budapest pólókat adnak.

VIDEÓ: A bringázásról élőben


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!