52 évig volt börtönben Leslie Van Houten, aki 1969-ben egy Los Angeles-i házaspár meggyilkolásában vett részt. A Manson-klán tagja 73 évesen lesz szabad ismét.


Heteken belül szabadlábra helyezhetik a Manson-klán egyik tagját, írja a New York Post. Leslie Van Houten több mint ötven év után szabadulhat a börtönből, miután Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója bejelentette, hogy nem fogja vitatni a feltételes szabadlábra helyezését.

A 73 éves nő korábban életfogytiglani börtönbüntetést kapott, amiért 1969-ben részt vett két egy Los Angeles-i házaspár meggyilkolásában. Két évvel később halálra ítélték, ami 1976-ban hatályon kívül helyeztek, és életfogytiglani börtönre módosítottak.

Van Houten 2016 óta ötször folyamodott feltételes szabadon engedésért, amit sorra elutasítottak azzal, hogy még mindig veszélyt jelent a társadalomra. Végül pénteken a Los Angeles-i második kerületi fellebbviteli bíróság a kormányzó döntésének visszavonása mellett döntött, mivel „nem találtak bizonyítékot a kormányzó következtetéseinek alátámasztására”.

Leslie Van Houten ügyvédje szerint nagyon hálás, hogy az emberek felismerték: már nem ugyanaz az ember, mint aki a gyilkosságokat elkövette.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!