Pár hét múlva szabadulhat a börtönből Bene László, aki 1996 óta raboskodik a szegedi Csillagban - írja a Blikk. A férfi a '90-es években három gyilkosságot követett el, Magyarország egyik legkönyörtelenebb bűnözőjeként emlegetik, de főként skálás gyilkosként híresült el.


Bene László és társa, Donászi Aladár a '80-as években ismerkedett össze a börtönben, mind a ketten értelmiségi család sarjai voltak. 1991-ben azonban Donászi elkövette az első gyilkosságot. Ekkor még egyedül ölt, bár már hívta Bene Lászlót is, de az akkor még nemet mondott.

Később, hosszas tervezés után a Budai Skála bevételét akarták megszerezni. Azt tudták, hogy az összeget taxival szállítják majd el, így a páros keresztbeállt a taxi előtt, amikor a pénzt vitték el, majd Donászi kinyitotta a taxi ajtaját és azonnal tüzelni kezdett. A brutális gyilkosságban egy ember vesztette életét, az autóban utazó másik pénzszállító túlélte a támadást.

Ezután pedig két vadászt lőttek le, amikor azok észrevették, hogy lőgyakorlatot tartanak a Fejér megyei Sárszentmihály melletti erdőben.

1996-ban Bene Lászlót és Donászi Aladárt a Legfelsőbb Bíróság életfogytiglanra ítélte, de legkorábban 20 év letöltése után feltételesen szabadlábra kerülhetnek. Donászi öngyilkos lett a börtönben, Bene László sorsáról pedig májusban dönthet a bíróság.

Igaz, a férfi már tavaly szabadlábra kerülhetett volna, a bíróság első fokon ugyanis ezt az ítéletet hozta, de másodfokon másképp határoztak és maga Bene sem akart szabadlábra kerülni.

Bene az elmúlt egy évben nem kapott fegyelmit a rácsok mögött, de dicséretet sem a Vasárnapi Blikk információi szerint. A lap ugyanakkor arra is kitért, hogy Bene Lászlót otthon sem várja senki, az édesanyja ugyanis meghalt, testvére pedig eladta a házat, amiben a férfi szabadulása után egy szobát kaphatott volna.