A másodfokú bíróság úgy ítélete meg, hogy a korábbi, első fokon hozott ítéletet módosítja, és a kakucsi gyilkosság elkövetőjének büntetését csökkenti - írta meg a Blikk.

Az első fokon életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték K. Bálintot, akit azzal gyanúsítottak, hogy 2016-ban megölte M. Vivient. Az akkori ítélet szerint legkorábban 25 év múlva lehetett volna feltételesen szabadlábra helyezhető. Ezt fellebbezték meg a szülők, akik új ügyvédet fogadtak.

A másodfokú bíróság pedig 18 évre csökkentette a büntetést, ami hét évvel kevesebb, mint az elsőfokú büntetés.

Dr. Lichy József, a vádlott ügyvédje korábban azt mondta a Blikknek, hogy:

"Meglátásom szerint a gyilkosság tényén nincs mit vitatni, a minősítéseken azonban annál inkább. Úgy gondolom, védencem nem előre kitervelten és nem is különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt.

Ha korábban kigondolta volna, hogy mit akar tenni, nem kezdi meg a munkáját a nagyapja tehenészetében úgy, mint minden áldott nap, hanem a gyilkosságra készül. Azt sem tudhatta, hogy a lány biztosan hívja majd a buli végeztével".

Mint azt korábban megírtuk, a kakucsi M. Vivien 2016. március 4-én tűnt el a Népligetnél, holttestét pár nappal később, Kakucshoz közel találták meg. 13 késszúrással végeztek vele. A gyilkossággal a lány gyerekkori barátját, a szintén kakucsi K. Bálintot gyanúsították, aki szerelmes volt Vi­vienbe, ám Vivien többször is elutasította őt.

A lány korábban engedte, hogy alkalmanként a fiú hazavigye őt autójával. Így történt azon az estén is, amikor Vivien a Népligetnél bulizott, a szülinapját ünnepelte barátaival. Ekkor hívta fel Bálintot, hogy menjen érte és vigye őt haza Kakucsra. Bálint érte ment, Viviennek pedig már csak a holtteste került elő.

A Blikk írása szerint a falu határában "avarral, ágakkal fedte el a holttestet, a kést pedig eldugta a garázs kéményébe egy lemez mögé, elé pedig két szál rózsát helyezett".