Régi szokás, hogy a turisták fényesre fogdossák a budai várban Hadik András lovasszobrát. Ez a minisztériumnak nem tetszett, a Kutyapárt válasza nem sokat késett. „Lázár miniszter úrnak speciálba” – tették még hozzá.


A maga módján megoldotta a Kétfarkú Kutyapárt a várbeli szoborvitát: vasárnap egy „Heresimogatásra kijelölt hely” feliratú táblát helyeztek el Hadik András lovasszobrán.

A Facebookon annyit még azért hozzátettek, hogy: „Lázár miniszter úrnak speciálba”.

Mi is megírtuk, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium szerint "Zavaró és bántó lehet, hogy a turisták fényesre fogdossák a budai várban Hadik András lovasszobrát" (pontosabban a ló heréjét). Ezért a Budavári Önkormányzattól várják az intézkedést a szerintük „frivol viselkedés” miatt.

A polgármester azonban tanácstalan, hogyan lehetne megszüntetni egy több évtizedes szokást - derült ki az RTL.hu anyagából.

"Egyetlen egy kérdés van, ami szerintem elgondolkodtató, hogy a szoborra való felmászás az lehet balesetveszélyes is, erre egy nagyon kicsi és diszkrét táblával fel fogjuk hívni a figyelmet. Ugyanakkor igazából nem tudom, mit akarnak, most fóliázzuk be ezt a szobrot, vagy mi legyen?" - kérdezte a polgármester.

A szobor 1937 óta áll a Szentháromság és az Úri utca sarkán. A "hagyomány" szerint szerencsét hoz a megérintése, ezt még az idegenvezetők is elmesélik a turistáknak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!