A divattervező egy éve telefonon ígérte meg családtagjainak, hogy a következő karácsonyt már együtt töltik. Herczeg Zoltánnak rengeteg terve van 2024-re.


Tavaly még a rácsok mögött karácsonyozott, idén azonban már újra szerettei körében töltheti az ünnepeket Herczeg Zoltán. A drogkereskedelemmel gyanúsított divattervező a Blikknek elárulta, milyen volt a börtönben töltött szenteste.

„Tavaly november 23-án hosszabbították meg újabb három hónapra az előzetes letartóztatásom. Addig reménykedtem, hogy karácsonyra talán otthon lehetek, de utána már tudtam, nincs menekvés. Az ügyvédem és a zárkatársaim is mondták, hogy készüljek fel, mert a karácsony és a szilveszter lesz bent a legrosszabb. És ebben igazuk is volt...”

A börtönben nem volt karácsonyfa, de még ünnepi menü sem. A szenteste pontosan olyan nap volt, mint egy másik.

„Az is korán keléssel és üvöltözéssel kezdődött, de így is igyekeztünk mindent megtenni az ünnepi hangulatért. Én mindig szépen felöltözöm, ezért mondtam a többieknek is, hogy vegyük fel a legszebb ruhánkat – farmer, ha van, akkor ing, cipő –, majd együtt ettük meg a vízforralóban készült lecsót, valamint kinyitottunk egy üveg kólát, ami ott nagy ritkaságnak számít. Az egyik társam rögtönzött istentiszteletet is tartott, ahol együtt imádkoztunk.”

A szeretteivel is csak telefonon tudott beszélni, de megígérte nekik, hogy a következő karácsonyt már együtt töltik. Ez így is lesz: december 23-án szerelmével kettesben ünnepelnek, majd majd másnap előbb Mariann lányát és unokáját, valamint a szüleit látogatják meg Salgótarjánban, ahonnan Zoli családjához utaznak Szerencsre. Csak december 26-án térnek vissza Budapestre. Ezt követően a divattervező újra dolgozni kezd, mert rengeteg terve van 2024-re.

„Bízom abban, hogy jövőre a bíróságon is bebizonyosodik az igazam, és lezárul a nyomozás. Szeretnék minél hamarabb túl lenni ezen az egészen, s mindent megteszek ennek érdekében. A legfőbb célom pedig, hogy sok helyre el tudjak menni drogprevenciós előadásokat tartani, és bizonyítani tudjam a bíróság előtt is, hogy tanultam a leckéből és hasznos tagja vagyok a társadalomnak.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!