Az Evezős Sörkert egyszerre elégíti ki a retró iránti vágyunkat, és nyújt a mai kornak megfelelő kényelmet és minőséget.

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy Budapest instant Balaton-partja a Római. És mégis más, mégis egészen egyedi, magával ragadó hangulat van itt egész nyáron.

Tökéletes példa erre az Evezős Sörkert, aminek hagyatéka kézzel fogható, de az új tulajdonosok miatt komoly fejlődésen ment keresztül.

Az Evezős Sörkert múltja és átalakulása

Az Evezős története 1983-ra nyúlik vissza, amikor Farkas Lajos egy pléhbodegát vett bérbe az államtól. Ennek helyére építette később a jelenlegi éttermet és sörkertet. Több mint 30 év sikeres üzemeltetés után 2017-ben a Farkas család úgy döntött, hogy átadják az üzletet. Az utód az Eventrend Group lett, akik az újítások mellett a család hagyományait is viszik tovább.

2022-ben a teljes konyhát és pultot felszerelték a legmodernebb konyhatechnológiai gépekkel, és kicserélték a tetőhéjazatot.

A színes bútorok mellett pedig rengeteg zöld növény is a helyet kapott itt, valamint nemcsak esztétikai szempontból kerültek fel hangulatos napvitorlák és egyéb árnyékolók.

A jövőbeli terv az előttük található, kavicsos partszakaszon egy vízparti pihenőhely kialakítása. Nyugágyakkal, napernyőkkel, italpulttal. Valamint egy gyerekjátszó, a legkisebbek és szüleik örömére.

Minden, ami szem-szájnak ingere

A street foodos strandételek leginkább akkor jók, ha állandó ízekkel és minőséggel találkozunk az adott helyen. Hiszen az ember ugyanazt a hekk- és hamburgerélményt akarja minden alkalommal.

Az Evezősnél egy komoly stratégia bújik meg a háttérben, hogy megjelenésben és ízekben is állandó, magas minőséget tudjanak hozni.

A választék pedig szinte már zavarba ejtően nagy.

Ha pedig képtelenek lennénk választani, akkor ott a halkosár, minden jóval. És az evezős halburger, az éjfekete bucijával látványnak sem utolsó.

Nem kívánod a halat? Semmi gond! Van itt saját recept alapján töltött kolbász, klasszikus burger, de csirke vagy rántott sajt is. És a friss saláta, meg a majonézes kukorica is több, mint egyszerű köretopció.

Az, hogy kinek mi lesz a kedvence, igazából csak ízlés dolga, mert konyhatechnikai hibát nehéz lenne találni.

Hekk és halászlé

Az ikonikus ételekről pedig némi műhelytitkot is elcsíptünk.

Hiszen a hekk fölött még abszolút nem járt el az idő. Ha jól készítik el, nem egy olajos gyomron rúgás lesz belőle, hanem könnyed, halas élmény.

Általában 30-35 dekás adagok készülnek belőle, ami nagyjából 2500 - 3000 forintra jön ki.

És itt említeném meg, hogy az Evezős nem akar a legolcsóbb lenni a parton, de a vendégek a picit magasabb árért valóban többet is kapnak.

Személyes kedvencem a halászlé lett, ami borongósabb napokon konkrétan életmentő elixír lehet, de én tűző napsütésben is elégedetten faltam.

Csípőssel, karéj kenyérrel tökéletes élmény.

Az Evezős italkínálata sem megúszós.

Az italokat külön pultnál lehet kérni, így aki csak szomjat oltana, gyorsabban sorra kerül.

És bár az Evezős nem egy mulató, hétvégenként akár élő háttérzenére is lazulhatunk. És havonta egyszer, akár táncra is perdülhetünk a hagyományos retróbuli alkalmával.

Cím:

1031, Római part 34.

Nyári nyitvatartás:

A hét minden napján. Időjárástól függően, déltől (hétvégén 11:30-tól) 22:00 óráig.

Fotók és szöveg: Vass Adrienn

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!