A Konyhafőnök egykori versenyzője amerikai stílusú hamburgerezőt nyitott. Egyesek szerint ez a magyar Five Guys.

A tavalyi Konyhafőnökben volt egy fiú, Tóth Simon, aki már a castingra is egy malacfüles burgerrel érkezett. Elég szépen menetelt előre, és kiesése után nem pihenőre ment, hanem belevágott a való életben a konyhafőnökösködésbe, és hamburgerezőt nyitott, Simon's Burger néven.

Simon többször járt Amerikában, és kipróbálta az összes, nagyobb gyorsétterem burgerét, és arra a megállapításra jutott, hogy Magyarországon ez a vonal még elég foghíjas.

A Simon's Burger híre pedig szinte azonnal a nyitás után, eszméletlenül gyorsan terjedni kezdett. És annyi pozitív visszajelzést kaptak, hogy alig bírták kiszolgálni a vendégeket.

(És most sem sokkal jobb a helyzet.)

Persze a történethez hozzátartozik, hogy az Október 6. utcában található üzlet elég aprócska volt, és mivel egyéb problémák is adódtak vele, pár hete arrébb is költöztek, a Fehér Hajó utcába.

És valószínűleg ez még egyáltalán nem az út vége, hiszen szeretnének nagyobb üzlethelységet találni, és kiszállítós formában is elérhetővé válni.

A magyar Five Guys?

In-N-Out, Shake Shack és Five Guys. Mi a közös bennük? Egyik sincs Magyarországon, és mindhárom inspirációul szolgált Simonnak.

A magyar burgerezőkben elég sokszor túl vannak bonyolítva a dolgok. A sokféle húspogácsa, burger és kiegészítő mellett pedig olykor elvész a lényeg.

Az alap a jó minőségű marhahús, ami 80 százalék húsból és 20 százalék zsírból áll.

Ezen kívül bors és só jön rá, semmi más.

És innentől bonyolítható a móka. Az alap a dupla hús, de kérhetünk olyan verziót is, amiben csak egy hús van.

Saláta, paradicsom, uborka, grillezett gomba és grillezett hagyma is van.

Van még egy Sminon's Special névre hallgató ügy, ami áfonyalekvárral bolondítja meg az alap burgert.

Szóval az az egyfajta hamburger azért nem egészen egyfajta...

Kiemelném még azt, hogy a különböző szószok ingyen sorakoznak egy pulton, és üdítőt is magunknak tölthetünk. Remélhetőleg a magyarok nem kapnak vérszemet ettől az önkiszolgálós rendszertől, mert tök jó hangulata van.

Ahogy a hús, úgy a krumpli is kirobban a frissességtől. Minden nap maguk szeletelik és sütik ki két fázisban, napraforgóolajban. (Az elején mogyoróolajjal kezdtek, de nem adott hozzá annyit az ízhez, hogy érdemes legyen ragaszkodni hozzá, és az allergiások is jobban járnak a napraforgóval.)

A bejáratnál ott figyelt az is, hogy a napi adaghoz való nyersanyag Vecsésről érkezett. Ez is igazán menő húzás.

A burgerek óriásiak, és megjegyzem, rettentő nehezen fotózhatóak. És ez annyira jólesik!

A burgerek ízletesek, szaftosak, és olyan puhák, hogy szinte szétolvadnak a szádban.

Hiába smash burger mindegyik, az áfonyás teljesen más világ, mint a zöldségekkel megpakolt. Ízlés dolga, hogy melyikbe szeret bele az ember.

Ha nem ismeritek ezt a vonalat, akkor azért, ha pedig hiányzik Amerika, akkor azért kötelező a Simon's Burger. Még sorba állni is megéri érte!

Simon's Burger

Fehér Hajó utca 8-10.

Nyitvatartás:

minden nap 11:30 – 22:00


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!