Havonta 8 millió forintos fizetésre mondott nemet az ukrán válogatott, Ivan Petrjak. A focista átigazolása miatt Kubatov Gábor a Ferencváros elnöke arról beszélt egy interjúban, hogy megromlott a viszonya Garancsi Istvánnal, a Vidi elnökével - számolt be az RTL Híradó. Kubatov - aki a Fidesz pártigazgatója is - ugyan elismerte, hogy a Vidi semmi szabálytalanságot nem csinált, de szerinte ez morális kérdés, sőt van az egész társadalomra gyakorolt hatása is. Sajtóhírek szerint a Vidi havi 13 millió forintot fizet az ukrán focistának.

„Mintha ostobák lennének a klub tulajdonosai.”

- ezt már Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke mondta pénteken az MLSZ közgyűlésén. Szerinte elfogadhatatlan, hogy a pár évvel ezelőtti konszolidáció után mostanra több klub újra anyagi gondba került.

„Képzeljék el hogy van 504 igazolt játékos, csapatonként 42, és az 504-ből az elmúlt szezonban 223 egyetlen egy percet se játszott. Hát normális az az ember, aki megengedi, hogy ilyen kerettel dolgozzon az edző, meg a klub, akkor, amikor pénzügyi gondok vannak?”

- fogalmazott Csányi Sándor, aki szerint valószínűleg a szövetség limitálni fogja a keretek létszámát, mert ez így nem mehet tovább.

"Leigazolja, aztán nem játszatja? Majd elküldjük, és kifizetjük a hátralévő pénzt. Nincs következménye. Én megmondom őszintén, hogy a hűtlen gazdálkodás kategóriájába sorolnám. Majdnem hogy büntetőjogi, aki ilyet csinál. Mert nem a saját pénzét költi."

- mondta az MLSZ elnöke.

Csányi Sándor szerint az sem segít a magyar labdarúgásnak, hogy ennek a pénznek a többségét a külföldi focisták viszik haza. Az elmúlt három évben a magyar játékosok száma 75 százalékról 70 alá esett, a 23 éven aluli játékosok játéklehetősége pedig 10 százalékról 4 százalékra csökkent.

Az RTL Híradó riportja: