Egy amerikai felmérés szerint a Z generáció tagjai közül sokan nem akarnak csökkenteni a kiadásaikon. Inkább jobban élnek most, minthogy megtakarítsanak néhány dollárt.


A milleniumi generációba tartozóknak kell a legtöbb pénz ahhoz, hogy elégedettnek érezzék magukat, írja a LADbible. Az Empower pénzügyi cég legújabb felmérése során 2034 amerikait kérdeztek arról, hogy milyen fizetés kellene ahhoz, hogy elégedettek legyenek. Ebből derült ki, hogy az Y generáció tagjainak, vagyis az 1980 és 1995 között születetteknek kell a boldogsághoz a legtöbb pénz.

A válaszokból kiderült, hogy a milleniáloknak csaknem évi 526 ezer dollár (184 millió forint) kellene az elégedettséghez. Ez azonban egyáltalán nem meglepő, hiszen már egy korábbi kutatásból is kiderült, hogy az ebbe a generációba soroltak jóval többet keresnek, mint a megelőző generációk tagjai.

Kevin Drum közgazdász elemzése szerint az ezredfordulósok átlagosan 25 százalékkal többet keresnek 40 éves korukra, mint a náluk idősebb boomerek. Ezzel szemben a Z generációsok, vagyis az 1996 és 2009 között születetteknek elég lenne a boldogsághoz évi 128 ezer dollár (45 millió forint) is, míg az X generáció (1965-1979) beérné 130 ezer dollárral (45,5 millió forint) is.

A megkérdezettek 71 százaléka azt mondta, hogy a legtöbb problémáját megoldaná, ha több pénze lenne. A válaszadó amerikaiak 59 százaléka szerint a pénzzel igenis meg lehet vásárolni a boldogságot. A kutatásban résztvevők 44 százaléka számára az anyagi boldogság azt jelenti, hogy a munka és a magánélet egyensúlyban van.

A nyugdíjba vonulást legkorábban a Z generációsok tervezik, akik már 54 éves korukban letennék a lantot. A többiek ezzel szemben a hatvanas éveikre tervezik a visszavonulást. Ugyankkor a Z-sek vonakodnak a hosszútávú pénzügyi célok kitűzésétől és számolnak azzal is, hogy nem tudnak majd nyugdíjba menni. Az ugyancsak ide soroltak 73 százaléka mondta azt, hogy nem szeretné csökkenteni a kiadásait, és inkább jobb életminőségre vágyik, mint a bankban felhalmozott dollárokra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!