A szigor legfőbb oka, hogy az ítélethirdetésre kihozzák a Kozma utcai börtönéből a rettegett bűnözőt, Portik Tamást. Portik szállítását és biztonsági védelmét tucatnyi profi kommandós végzi.


A Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületébe, ahol csütörtök délelőtt hoznak ítéletet az utóbbi évek egyik legjelentősebb gyilkossági büntetőperében.

A Blikk szerint a Markó utcai épület előtt több rendőrautó is parkol. A regisztrált újságíróknak és a látogatóknak egy órával az ítélethirdetés előtt már tüzetes biztonsági ellenőrzés várt.

A lap beszámolója szerint a látogatók csak egy kijelölt útvonalon juthattak fel a második emeleti tárgyalóteremhez, ahol még szigorúbb csomag- és ruházatátvizsgálás történik.

A büntetőper csaknem öt éve tart, és Gyárfás Tamás mindvégig következetesen tagadta, hogy bármi köze lenne Fenyő János 1998. február 11-én történt meggyilkolásához. Bár a tárgyalás során ritkán szólalt meg, az utolsó szó jogán elmondott többnapos beszédében Portik Tamás tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz, legfőképp pedig azt, hogy erre Gyárfás Tamás bujtotta volna őt fel.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!