Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azzal a cserbenhagyó gázolóval szemben, aki részegen, és bedrogozva okozott halálos balesetet közel két évvel ezelőtt Szegeden. A férfire hat év börtönt kértek halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt. Ez az ajánlat azonban csak akkor él, ha már az előkészítő ülésen beismeri a tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.


A vádirat szerint a férfi március 30-án röviddel éjfél előtt ment autójával Szeged belterületén úgy, hogy korábban szeszes italt és drogot is fogyasztott. Az alkohol és a kábítószer együtt súlyosan rontotta a sofőr vezetésre való alkalmasságát. A férfi a megengedett sebességhatárt is jelentősen túllépte, mintegy 110-115 kilométeres óránkénti sebességgel haladt.

Nem vette észre, és fékezés nélkül elütötte a sértettet, aki egy részben az úttesten, részben az útpadkán parkoló személygépkocsi mellett állt. A baleset következtében a fiatal nő a helyszínen meghalt. Holttestét az elütés helyétől mintegy 30 méterre találták meg. A férfi továbbhajtott a gázolás után, majd otthonában megpróbálta a balesetben megrongálódott kocsit elrejteni. A férfi a gépjárművezetésre egyébként egészségügyi szempontból alkalmatlan. Az ügyészség hat év börtönt, és hat év vezetéstől eltiltást kért a férfire beismerés esetére.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!