A CNN számolt be a döbbenetes esetről, amely az Egyesült Államokban, Texas államban, egész pontosan Houston városának egyik lakásában történt.

A tizenkilenc éves, meg nem nevezett lány egy családnál, bébiszitterként vigyázott a tízéves kisfiúra, miközben a szülők elmentek otthonról.

A Harris megyei sheriff hivatala szerint a lány a lakásban talált rá a pisztolyra, egyelőre tisztázatlan körülmények között. Valószínűleg érdekesnek találta, mert elkezdett szelfizni a fegyverrel.

Csak egyvalamire nem gondolt. Nem ellenőrizte, hogy a fegyver töltve van-e – és sajnos töltve volt. Ahogy a lány pózolgatott vele, a pisztoly eldördült, és a golyó hasba találta a lányra bízott kisfiút.

Ed Gonzalez sheriff beszámolója szerint a gyerekhez a lány azonnal mentőt hívott, akik rögtön kórházba vitték a sérült kisfiút. Életmentő műtéten esett át, az orvosok szerint az állapota súlyos, de úgy tűnik, már nincs életveszélyben. Valószínűleg fel fog épülni.

hirdetés

A gondatlan bébiszitter ellen egyelőre nem emeltek vádat. A sheriff-helyettes, Thomas Gilliland szerint bár ez az eset nem végződött tragédiával, az amerikai állampolgároknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a fegyver nem játékszer.

"A fegyver sok mindenre való, de a szelfikészítés határozottan nem tartozik ezek közé"

– jelentette ki Thomas Gilliland a CNN-nek.


hirdetés