A műtét másfél óráig tart. Ezalatt több ponton eltörik a páciens combcsontját, majd az összeforrás ideje alatt napi egy milliméterrel lesz magasabb.


167 centiméterről 175-re nőtt egy három hónapos lábhosszabbító eljárás után egy amerikai férfi, írja a LADbible. Roy Conn az ITV ma reggeli ébresztőműsorában elmondta, hogy a plusz 8 centimétert eredményező műtétért 150 ezer dollárt (60 millió forint) kellett leszurkolni.

A 68 éves texasi férfi egészen fiatal kora óta tervezgette a műtétet, de csak most engedhette meg magának. Conn elmondása szerint soha nem szenvedett kisebbségi komplexusban magassága miatt, még a feleségét sem zavarta termete, egyszerűen csak mindig azt érezte, hogy alacsony.

A férfi elárulta, hogy a műtét utáni lábadozás hosszú és gyakran elég fájdalmas volt. Maga a beavatkozás nagyjából másfél óra alatt megvan, mondta el a műsorban Dr. Kevin Debiparshad, lábhosszabbító specialista. Kezdésnek több ponton eltörik a műtétre vállalkozó combját, majd fémszegecsekkel rögzítik a csontot az összeforrás idejére.

A neheze ezután kezdődik, mert a páciens nagyjából naponta egy millimétert növekszik a távirányítású mégneseknek köszönhetően. A módszerrel egy hónap alatt körülbelül 1 hüvelyk (2,5 cm), két és fél hónap alatt pedig 3 hüvelyk (8 cm) növekedés érhető el. A felépülés teljes ideje alatt a szépészeti beavatkozásra vállalkozók fel sem állhatnak, de végeredményben akár 15 entiméterrel is magasabbak lehetnek néhány hónap múlva.

Az orvos szerint a koronavírus-járvány óta minden korábbinál népszerűbb a lábhosszabbítás. Ennek okát elsősorban a home office elterjedésében látja. A műtét után pár nappal ugyanis már nyugodtan lehet ismét dolgozni, és nem kell hosszabb időre táppénzre vagy szabadságra menni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!