Lakástűz következtében meghalt két ember a Vas megyei Simaságon pénteken - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. A Május elseje utcában egy négylakásos társasház egyik lakásában a bútorok gyulladtak ki.

Az egységek az égő lakásból két embert, a szomszédból pedig egy lakót kimentettek. Egy gázpalackot is kihoztak az épületből és eloltották a lángokat. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett - írta a Katasztrófavédelem. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

A tűz áldozatai egy nagymama és a kilencéves unokája volt.

Simaság polgármestere Molnár László a Vaol.hu-nak elmondta, hogy rendkívüli testületi ülést tartanak, és megvitatják, hogyan tudnak a szülőknek és a családnak segíteni.

A lap úgy tudja, hogy a tragédia előtt három héttel halt meg a nagypapa, és már az ő elvesztése is sokkolta a családot.

Amikor a tűz fellobbant a nagymama és a gyerek nem tudtak kijutni a lakásból, de az idős asszony igen, ő szaladt segítségért.

A kimentett asszony elmondása szerint a gyerek a gyufával játszott, majd elbújt - írta a Nyugat.hu. A szülők dolgoztak, ezért volt a fiú és a nagymama otthon. A kisfiúnak három napja volt a kilencedik születésnapja.