Bernard Mongan őrvezető holttestét január 23-án találták meg a Richmond mellett fekvő katonai bázison, a Catterick Garrison egyik épületében, a saját szobájában - írja a Mirror.

Az iraki veterán legalább három hete halott lehetett, a számítások szerint újév környékén halhatott meg, legalábbis erre következtetnek a telefonos aktivitása alapján. Felesége, Beth is akkortájt beszélt vele utoljára. A férfi holtteste erősen bomlásnak indult, mire rátaláltak, így egyelőre nem tudták megállapítani, hogy mi okozhatta a halálát.

Felesége, akivel ugyan már nem voltak együtt, de három lányuk miatt továbbra is szoros kapcsolatot ápoltak a hadsereget vádolja azzal, hogy mulasztás történt.

Nehezen felfogható szerinte ugyanis az, hogy nem vették észre, hogy három hétig nem adott életjelet magáról, mindezt úgy, hogy a hadsereg és Catterick is szigorú szabályok alapján működik.

A nő elmondta: tudomása volt arról, hogy férjét verbálisan és fizikailag is bántalmazták néha katonatársai ír akcentusa miatt, munkája pedig nagyon titkos és érzékeny jellegű volt.

hirdetés

Ráadásul a nő számára az sem stimmel, hogy szinte semmilyen információt nem kapott sem arról, hol tart épp a nyomozás, sem arról, miért nem kereste férjét három hétig senki. Az egyik katonatársától tudta meg azt is, hogy január 8-án áthelyezték volna egy másik támaszpontra, Berkshire-be, ahová soha nem érkezett meg, de ott sem jelezték a távollétét.

Az özvegy összeesküvést sejt a háttérben, amely egész magas szintekig vezethetnek.

"Jelenleg is vizsgáljuk a Catterickben történt haláleset körülményeit, ennél többet jelenleg nem áll szándékunkban közölni." - nyilatkozta szűkszavúan a bázis szóvivője.


hirdetés