Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata új mentőhajók vásárlására indított gyűjtést és kért segítséget a saját oldalán. A magyar vízimentők a Red Bull Air Race felszámolásra váró, két darab 7 méter hosszú jól működő mentőhajóját szeretnék megvásárolni. A projektre összesen 16 millió forintra van szükségük, amit saját pénzből nem tudnak kifizetni.

Az adományokat az oldalukon megadott számlaszámra várják, ahová szép számmal érkeztek már felajánlások. Szerda reggelig 1 millió 770 ezer forint gyűlt össze. Most viszont egy ismeretlen hölgy egy közösségi médiás csoportban is megosztotta a magyar vízimentők felhívását, ugyanakkor hamis számlaszámot adott meg, ahová az adományokat lehet utalni.

"Az ész megáll! Csalók a fedélzeten! Hamis számlaszám és Szentgyörgyi Rómeóra hivatkozik. Rómeó rendőrségi feljelentést tesz. Mi meg tájékoztatunk mindenkit, hogy csak a mi felületeinken található számlaszámot használja!"

- idézi a Blikk Bagyó Sándor a VMSZ elnökének posztját, amelyet a Facebookon osztott meg és egy képernyőfotót is közölt a gyűjtésről szóló, idegen posztról.

Azt ugyanakkor egyelőre nem tudni, hogy csak véletlen elírásról van szó, vagy a hölgy csak össze szerette volna gyűjteni a pénzt, majd egyben továbbítani a magyar vízimentőknek.