Módosult a Brazil Nagydíj végeredménye: a világbajnok Lewis Hamilton öt másodperces büntetést kapott, amiért megpörgette Alexander Albont, a Red Bull thaiföldi pilótáját, így elvesztette a harmadik helyét.


A first podium was in sight for Alex Albon, until this ????

Lewis Hamilton received a post-race penalty, dropping him from third to seventh#BrazilGP ???????? #F1 pic.twitter.com/s3tkcHVL7C

- Formula 1 (@F1) November 17, 2019

Hamilton büntetése azt jelenti, hogy Carlos Sainz lett a harmadik, aki ezzel pályafutása első dobogós helyezésének örülhetett.

BREAKING: Carlos Sainz earns his first podium in Formula 1!

He is promoted to third place in Brazil after Lewis Hamilton receives a five-second penalty for his clash with Alex Albon#BrazilGP ???????? #F1 pic.twitter.com/oa1j7EgIl4

- Formula 1 (@F1) November 17, 2019

Hamilton a hetedik helyre esett vissza, így Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi, Daniel Ricciardo is megelőzte végül. A brit pilóta egyébként a futam utáni nyilatkozatában elismerte a hibáját, és bocsánatot kért Albontól, akit megfosztott egy dobogós helytől.

A futamot Max Verstappen nyerte, második Pierry Gasly lett a Toro Rossóval, aki az idényt még a Red Bullal kezdte, de aztán lefokozták. Nem csoda, hogy ennyire örült:

Kiemelt kép: Douglas Magno / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!