Finoman szólva is érzelmi hullámvasút volt a vasárnapi Magyar Nagydíj. Valtteri Bottas és Lance Stroll az első kanyarban óriási tömegbalesetet okoztak, majd Lewis Hamiltonnal szúrt ki a csapata, akinek hátulról kellett harmadik helyre felverekedenie magát. Az őrület végén Esteban Ocon élete első futamgyőzelmét ünnepelhette, mögötte Sebastian Vettel zárt.

Kapcsolódó

Tömeges karambol, egyetlen autóval indított rajt, történelmi első Ocon-győzelem - őrületes volt a Magyar Nagydíj

Fordulatos, izgalmas, teljesen kiszámíthatatlan futamot látott a Hungaroring közönsége.

Csakhogy az FIA vasárnap este közölte, hogy utólag törölték a német pilóta második helyét, mivel a versenybíróknak nem tudott elegendő üzemanyagot szolgáltatni az autója.

A szabályok szerint egy liter benzint kell szolgáltatni a bíróknak, azonban csak 3 decilitert tudtak kinyerni a kocsiból, hiába erősködött az Aston Martin csapatfőnöke, hogy még több mint másfél liter van a tankban. Mivel szabályszegés történt, Vettelt kizárták.

BREAKING: Sebastian Vettel has been disqualified from the #HungarianGP, losing his second place

Stewards were unable to take the required amount of fuel for sampling following the race pic.twitter.com/Cbts8m9R0f

- Formula 1 (@F1) August 1, 2021

Ezzel Hamilton feljött utólag a második helyre, amivel további három pontot kapott, vagyis már kilenc pont az előnye Max Verstappen előtt. A dobogóra utólag Carlos Sainz Jr. kerülhetett föl. Rajthelyes büntetéseket is kiosztott az FIA, a nagy karambolt összehozó Bottas és Stroll is öt rajthelyes büntetést kapott, amit Belga Nagydíjon töltenek majd le.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!