A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Török Nagydíj pénteki első szabadedzésén, írta az MTI.

Kapcsolódó

Rossz hírt kapott az Orosz Nagydíj dobogósa

Motorcsere miatt utolsóként rajtol majd Carlos Sainz a Török Nagydíjon.

Az összetettben kétpontos előnnyel vezető 36 éves sztár mögött legnagyobb riválisa, a holland Max Verstappen zárt másodikként, de a Red Bull versenyzője csaknem fél másodperccel maradt el Hamilton köridejétől.

A harmadik helyen a monacói Charles Leclerc fejezte be a gyakorlást a Ferrarival.

A szabadedzés közben a Mercedes bejelentette, hogy Hamilton autójában a hibriderőforrás belső égésű részét kicserélték, így

a címvédő a szabályok értelmében tíz rajthelyes büntetést kapott a vasárnapi futamra.

A gyakorláson ötödik Carlos Sainz Jr. Ferrarijába a versenyhétvége előtt teljes egészében új motor került, ezért a spanyol versenyző kénytelen lesz a rajtrács végéről nekivágni a futamnak. Az idény során egy versenyző legfeljebb három motort használhat el, ennél több csere már rajtbüntetéssel jár.

Török Nagydíj, 1. szabadedzés

1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:24.178 perc
2. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:24.603
3. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:24.654
4. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:24.842
5. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 1:24.860
6. Esteban Ocon (francia, Alpine) 1:24.909

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!