Szerdán erősen bezuhan a hőmérséklet is: míg addig 30 fok feletti melegnek örülhetünk, a hét közepén 25 fokra esik vissza a maximum.


Hétfőn nyugszik le az évben a legkésőbb a nap: Budapesten 20:46-kor lesz napnyugta, az ország keleti és nyugati pontjain ennél 12-16 perccel korábban illetve később. Az időjárás pedig kegyes lesz hozzánk: kellemes melegben élvezhetjük a későre nyúló naplementét.

Az Időkép előrejelzése szerint az ország legnagyobb részén sok napsütésre számíthatunk, bár kezdetben lehetnek északon és az Alföldön átmenetileg felhősebb tájak. Jelentős csapadék nem várható, csupán néhol az Alföldön és esetleg északon fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Az északias szelet sokfelé kísérhetik élénk lökések.

Kedden már változik az időjárás: több gomoly- és fátyolfelhő lehet felettünk, és egy hidegfront hatására helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az északnyugatira forduló szelet sokfelé kísérhetik élénk, erős, néhol akár viharos lökések is. A levegő azonban nem hűl le jelentősen, a maximumok továbbra is 30 fok körül várhatóak.

Szerdán sokfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra is, de délután északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Felfrissül a levegő, a legmagasabb hőmérséklet mindössze 19 és 25 fok között alakulhat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!