A Dunántúlon a szombaton lehulló csapadék mennyiségét 15 és 45 milliméter közé becsülik, de lokálisan ennél jóval több, akár 60-70 milliméternél is több hullhat. Hétfőn délután már 23-30 fok várható.


Szombaton elsősorban a Dunától keletre és a Dunántúl délkeleti részén alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez felhőszakadás, viharos széllökés és jégeső társulhat. Heves zivatar is kialakulhat, amelyet károkozó, óránkénti 90 kilométer feletti szélroham és nagyméretű jég kísérhet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Közölték azt is,

A bejegyzés szerint a Dunántúlon - és kisebb eséllyel a Duna vonalának tágabb térségében - területi átlagban is nagy mennyiségű csapadékra van kilátás, a szombaton lehulló csapadék mennyiségét 15 és 45 milliméter közé becsülik, de lokálisan ennél jóval több, akár 60-70 milliméternél is több hullhat. Azt írták, a legtöbb eső várhatóan egy délnyugat-északkelet tengely mentén jön létre, a tengely pontos helyzete azonban egyelőre még bizonytalan, az mind északnyugat, mint délkelet felé elmozdulhat.

A Dunántúlon 16-24, a Dunától keletre 25-33 fok várható.

Vasárnap erősen felhős, borongós időre van kilátás, többfelé újabb esőre, záporra, zivatarra is számítani kell. Az északi-északkeleti szél élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. Napközben 16-26 fok valószínű, délkeleten, valamint keleten lehet a legmelegebb - írta az Időkép.

Hétfőn már csak néhol fordulhat elő gyenge eső, zápor. Túlnyomóan napos időre készülhetünk. Az északkeleti szél több helyen megélénkül, helyenként erős lehet. Délután 23-30 fok várható.

Kedden is marad a napos idő. Csapadék nem valószínű. A keleties szél mérsékelt, helyenként élénk lesz. Délután 24-29 fok között alakulhat a hőmérséklet. Szerdán is csak legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék továbbra sem várható. Mérsékelt, helyenként élénk lehet a keleti, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 23-28 fok között valószínű.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!