Tizennyolc évvel ezelőtt, 2002-ben kapta meg a legjobb színésznőnek járó Oscart Halle Berry a Szörnyek keringője című filmért. Korábban soha nem kapta meg ezt a díjat fekete színésznő. De azóta sem.

Tavaly azt hittem, Cynthia (Cynthia Erivo a Harriet című filmért) majd megkapja. Azt hittem, Ruth-nak (Ruth Negga, a Loving című filmért) is nagy az esélye, hogy megkapja. Azt hittem, vannak olyan nők, akik megérdemelnék, megkaphatták volna. Reméltem, hogy megkapják, de hogy miért nem kapták meg, arra nincs magyarázat

- mondta a Variety-nek Halle Berry, aki ezek után arról is beszélt, hogy azt, hogy 2002-ben megkapta az Oscart, miért tartja a legnagyobb szívfájdalmának.

Másnap reggel azt gondoltam, engem kiválasztottak, hogy ezzel ajtót nyissak. Aztán nem jött senki. Azóta többször feltettem a kérdést, hogy ez tényleg egy fontos pillanat volt, vagy csak számomra volt fontos pillanat. Szerettem volna azt hinni, hogy ez többet jelent nálam. Többnek is tűnt, leginkább azért, mert annyian voltak előttem, akik megkaphatták volna, és mégsem. De az, hogy én megnyertem egy díjat, nem jelenti azt, hogy másnap varázsütésre megváltoznak a dolgok.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Variety (@variety) által megosztott bejegyzés, Szept 9., 2020, időpont: 6:01 (PDT időzóna szerint)

Aztán lehet, hogy most mégis meg fognak változni, mert az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia most változtat a szabályokon, hogy a későbbiekben sokszínűbb legyen a díjátadó, pontosabban megadják a lehetőséget az alulreprezentált etnikumoknak is.

Hamarosan csak olyan filmek kaphatnak Oscart, amelyek kellőképp sokszínűek

Komoly szabályzást vezetnek be fokozatosan, 2024-re válik élessé a helyzet.

Kiemelt kép: Instagram/Variety


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!