Előre megtervezett gyilkosság kísérletével vádolnak egy 9 éves kisfiút Floridában. A gyanú szerint a gyerek szándékosan támadt egy konyhakéssel az 5 éves kishúgára - közölte a floridai Ocala rendőrkapitánysága.

A gyerekek édesanyja a rendőrségnek azt mondta, hogy csupán nagyjából 10 percre hagyta el az otthonukat hétfőn, hogy megnézze a postát és vegyen egy kis édességet a gyerekeknek.

Amikor visszaért, azt látta, hogy a kisfia késsel szúrja a kislányt a fiú szobájában, és közben azt kiabálta: "Halj meg, halj meg!"

Az anya azonnal elvette a fiától a kést, a kislányával pedig berohant a fürdőszobába. Eközben a kisfiú kiszaladt a házból, de még az ingatlan területén tartózkodott, amikor a rendőrök kiértek, így rögtön őrizetbe is vették.

A nyomozók a folyosón megtalálták a kést, ami véres volt, a folyosóról a kisfiú szobájába vezető úton pedig végig vércseppeket és -foltokat láttak.

hirdetés

A fiú a kihallgatásakor elmondta, hogy már két napja átfutott az agyán a gondolat, hogy megölje a testvérét, és ezt bármennyire is akarta, nem tudta kiverni a fejéből. Nem is tagadta, hogy szándékosan tette, amit tett.

Elmesélte, hogy bement a konyhába, fogott egy kést, amit a háta mögé rejtett, miközben a húga felé közelített, majd a kislányt a hátánál fogva megragadta és elkezdte szurkálni a késsel.

A rendőrség közlése szerint a támadás után az 5 éves lányt mentőhelikopterrel kórházba szállították. A hatóságok azóta nem közöltek új információt az állapotáról.

Kedden a bíróság pszichiátriai vizsgálatra küldte a fiút, aki egyelőre még őrizetben marad. Legközelebb február 5-én állhat bíróság elé.

Forrás: CNN, fotók: Ocala Police Department


hirdetés