Nem múlt el nyomtalanul a férfi kézilabda-Európa-bajnokság szerdai utolsó középdöntő-mérkőzése, amelyen Dánia 27-22-es előnyről egy rossz végjátékkal 30-29-es vereséget szenvedett Franciaországtól.

Kapcsolódó

A budapesti embertelen körülményekkel magyarázza klasszisa sérülését az izlandi kézikapitány

Gudmundur Gudmundsson újabb kemény kritikát fogalmazott meg a szervezőkkel szemben.

Mindez azt jelentette, hogy a dánok mellett a franciák jutottak be az elődöntőbe, Izland pedig (amely dán siker esetén négy közé került volna) csak az 5. helyért léphet pályára.

A dán Tv2 szerint a játékosaik egy része halálos fenyegetéseket kapott a közösségi oldalakon, ezt Morten Henriksen, a szövetség sportigazgatója is megerősítette.

René Antonsen, az Aalborg beállósa úgy véli, amiket írásban megkapott, azt szemtől szemben sohasem mernék neki elmondani, és ugyan jól tudja használni a saját "belső spamszűrőjét", néha így is megbotránkozik.

OLIVIER MORIN / AFP Meddig marad fenn az izlandi parlament tetején a korona?

Izlandon mennél is nagyobb volt a felháborodás, a helyi Kalózpárt parlamenti képviselője, Björn Leví Gunnarsson például a vereséget követően azt mondta,

itt az ideje, hogy a helyi parlamentről eltávolítsák az épület 1881-es átadásakor Izland uralkodójaként is ismert IX. Keresztély dán király koronáját.

Egy izlandi szupermarketlánc, a Hagkaup jelezte, ilyen a körülmények között nem tartja meg egyelőre az úgynevezett dán napokat.

"Óvatosak akarunk lenni, szeretnénk, ha az emberek elfelejtenék ezt a mérkőzést, optimistábbak lennének a jövőt illetően és maguk mögött hagyva a koronavírust újra mosolyogjanak, de dán napjaink lesznek" - nyilatkozta Sigurdur Reynaldsson vezérigazgató.

Hozzátette, az Eb-csalódás után most már biztosak abban, idén nem lesznek túl korán ezek a napok, amikor a cég a dán termékek nagy választékát árulja, és egy hétig dán zászlókkal díszíti fel az üzletet.

Pénzt kér szurkolóitól az izlandi válogatott

A megnövekedett költségek miatt a szurkolók támogatásában bízik az izlabdi férfi kézilabda-válogatott, amely közleményben fordult a rajongókhoz, írta a Daniasport.hu portál

"A szövetség célja, hogy megvédje a játékosokat és a többi munkatársat a világjárvány idején. A koronavírus miatt jelentős többletköltséget kellett fedeznünk" - írták a közleményben. A szövetség szerint az Európa-bajnoki részvétel több tízmillió izlandi koronára rúg, és jóval meghaladja az előzetesen tervezetteket. A szervezet webáruházában a mezek megvásárlás mellett 2500, 5000 és 10 ezer koronás támogatást is lehet adományozni, amely közvetlenül a szövetséghez kerül.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!