Szabó Nikolett mindössze 33 éves volt, egy hónapja költözött be álmai otthonába. Édesanyja igazi hősként több fogyatékossággal élő gyermeket vett magához, még nem merte nekik elmondani, hogy mi történt Nikolettel, akit imádva szerettek.


A Tolna vármegyei Tengelicen élő Kiss Istvánné kilenc fogyatékossággal élő gyermeket vett magához, a saját, vérszerinti öt gyermeke pedig már kirepült. Az asszony fájdalma most mégis leírhatatlan: azután, hogy három évvel ezelőtt az örökbefogadott fia, a Down-szindrómás Krisztián egy orvosi hiba miatt meghalt a kórházban, tavaly a makkegészséges lánya is életét vesztette egy fatális balesetben - írja a Blikk.

– csuklott el az asszony hangja a történteket mesélve.

"Niki az egyik lábáról már lehúzta a nadrágot, a másikról pedig éppen le akarta rúgni. A fél lábán állt, miközben ki akarta kapcsolni a két kezével hátul a melltartóját. Közben elveszítette az egyensúlyát, így esett rá a franciaágy fenyőkeretére. A kezével nem tudott tompítani, a nyakát ütötte be, gégéje kitámasztás nélkül esett neki. Amikor a tűzoltók rátaláltak, a melltartóban volt hátul a két keze" - mesélte Kiss Istvánné.

Szabó Nikolett mindössze 33 éves volt, korábban egy évtizedet Németországban élt, a tragikus baleset előtt nem sokkal tért végleg haza. Egy ideig az édesanyjáékkal élt, aztán megtalálta álmai otthonát a fogászként dolgozó nő, a beköltözése után viszont már egy hónapot sem tölthetett ott.

- mondta a gyászoló asszony.

A fogyatékkal élő Krisztián halálának ügyében nemrég tartottak tárgyalást. Az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt emelt vádat az egyik Tolna vármegyei kórház orvosával és ápolójával szemben. A vád szerint foglalkozási szabályt szegtek azzal, hogy a korelőzményi adatok ismerete és a hozzátartozók figyelmeztetése ellenére nem pépesített, hanem szilárd ételt adtak a sérült fiatalnak, amitől megfulladt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!