Az ünnepek közeledtével nemcsak a karácsonyra hangolódhatunk, de azon is elgondolkozhatunk, hogy hol töltsük a szilvesztert. Ehhez adunk most tippeket!

Az óév utolsó óráinak jelentősége mindig is kivételes volt, hiszen az új évet már régen is bőségvarázsló szertartásokkal köszöntötték és természetesen hangoskodás kísérte.

Ilyenkor a leselkedő gonosz szellemeket is el kellett űzni, s meg kellett alapozni az új év örömeit. A jókedv és a játék ma is fontos kellékei az ünnepnek, a zajkeltés pedig a trombitálás és a petárdázás formájában szintén a szilveszteri kikapcsolódás és csoportos ünneplés hagyományos részei.

Ha idén te is szeretnéd megünnepelni valamilyen formában, számos lehetőség vár rád. Az új évet töltheted a Duna-parton, csodás budapesti panorámával és ötfogásos vacsorával a Spoon the Boat hajón, de ha jobban vonz a Gundel semmihez sem fogható hangulata, akkor irány a Városliget, ha inkább romantikus hangulatra vágynál, akkor a Centrál Grand Caféba menj, ha pedig egy vacsorával egybekötött felejthetetlen buliba vetnéd bele magadat, akkor a Symbol lesz a tökéletes választás.

Persze egy kényelmes, otthon töltött szilveszterestével vagy netán házibulival sem tudunk vitatkozni, a Séf Asztalától ehhez házhoz rendelheted a menüt, így 2023 utolsó napját a főzőcskézés helyett pihenéssel töltheted. Ez pedig akkor is igaz, ha elmegyünk valahova vacsorázni vagy szórakozni. Mutatjuk a legjobb helyeket!

Spoon The Boat - Szilveszterezz a Duna partján!

A Lánchíd lábánál horgonyzó Spoon the Boat 2023-ban teljesen megújult, panorámája pedig verhetetlen, mindenhonnan pazar kilátást kapunk a budai várra, a Lánchídra, a Várkert Bazárra, a kivilágított hidakra és a Duna-korzóra. Ünnepeld náluk a szilvesztert, Budapest szívében, a Duna partján! A Spoon ötfogásos menüvel, lenyűgöző italkínálattal és szórakoztató előadásokkal készül a szilveszterre, éjfélkor együtt koccinthatunk 2024-re, majd újévi fogásokkal folytathatjuk az ünneplést. Az év utolsó éjszakáját a Lánchíd fényei teszik még varázslatosabbá, és az biztos, hogy a Spoon az új évben is szerelembe ejt minket Budapesttel! További részletek ezen a linken.

Gundel Cafe Patisserie Restaurant - Ünnepelj a Városligetben!

A Gundel mindig is legendás volt, a közel 130 éves híre keresztül-kasul bejárta a világot, 2 éve megújulva kinyitotta kapuit, azóta pedig ismét az aranykort idézi a vendéglő. Az étteremben az év utolsó napján is belekóstolhatunk a legkiválóbb hazai ízekbe, ugyanis a Gundel december 31-én is kitárja kapuit. Hangulatos ebéddel, különleges ízekkel, szórakoztató élő zenével. Asztalfoglalásért és részletekért látogass el ide!

Karácsonykor sem kell nélkülöznöd a magyar konyha remekeit, hiszen előre rendelhetsz a karácsonyi ételkínálatukból, ezzel megteremtve az idei karácsony felejthetetlen gasztro pillanatait! Újévi ajánlattal is készülnek, részletekért látogass el oldalukra.

Symbol Budapest - Étel, ital, zene és tánc a Symbol Gardenjében!

Étel, ital, zene és tánc. Ez vár a Symbol üvegtetős Gardenjében, ahol méltóképpen mulathatod át az év utolsó éjszakáját! A szórakozóhely üvegtetős Gardenjében különleges ötfogásos vacsora, pazar italkínálat és fergeteges ünneplés vár ránk. A Luxfunk Radio funkyfellépői biztosítják majd a hangulatot a hajnalig tartó bulival, ahol a 80-as, a 90-es és a 2000-es évek legjobb funky- és R'n'B zenéi csendülnek fel. A villogó táncparkett és a konfettiágyú pedig garantáltan felejthetetlenné teszi az ünneplést.

Central Grand Café - Köszöntsd vacsorával és élő zenével az újévet

A 135 éves kávéház 2022-ben, két év bezártság után teljesen megújult, így végre teljes pompájában élhetjük újra a századfordulós grand cafék hangulatát. Igazi romantikus hangulatban búcsúztathatod az óévet a Centrálban, ahol este 8 órától a vacsora élő hegedű- és zongorakísérettel vár, majd éjféltől bohém táncos mulatság indul, ahol DJ pörgeti majd a legjobb lemezeket. Ha pedig szereted a pezsgőt, a szilveszter dedikált italát, akkor a Centrál tökéletes választás, hiszen a Champagne Barnak köszönhetően igazi különlegességekkel koccinthatsz.

A Séf Asztala karácsonyi és szilveszteri menüvel vár

A Séf Asztala Wolf András igazi birodalma, ahol megkóstolhatjuk a magyar konyháról alkotott véleményét – és mást is, hiszen egy komplett pékséggel és a hazai kifőzdék kedvenceivel bővítette a kínálatot. A Parlament tövében a Gastro Bistro vár ránk, de már a XVI. kerületben, a Sashalmi piacon is bevásárolhatunk a kovászos pékárukból.

Rájuk idén karácsonykor is számíthatsz: nem csak a klasszikus ünnepi bejglit, de a zserbós- és csokoládés babkát, a fonott kalácsot, vagy a kovászolt parasztveknit is megrendelheted vagy megvásárolhatod üzleteikben.

Ha pedig nincs kedved, energiád vagy lehetőséged főzni, akkor a karácsonyi asztalra és a szilveszteri vacsorára vagy az újévi ebédre való menüt is megrendelheted tőlük, és mindkét egységben átveheted az ünnepi lakomát. Klasszikus lencsefőzelék, konfitált sertéstarja és még sok más finomság vár rád, sőt a szilveszteri házibulihoz is rendelhetsz hagyományos ételeket!

A karácsonyi menüt megrendeléseket december 20-ig, míg a szilveszterit december 27-ig várják. Átvétel: Kossuth téren december 23-án 09:00-18:00 között, vagy a Sashalmi piacon december 23-án 07:00-12:00 között.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!