A Life at Sea azonban az indulás előtt két héttel lemondta a 3 évesre tervezett világkörüli utazást. A pórul járt utasok csak havi részletekben kapják vissza a pénzüket.


Nagyon pórul jártak azok az utasok, akik több tízezer dollárt fizettek be egy hároméves, világkörüli luxusutazásra.

Az exkluzív körutakra szakosodott, Life at Sea nevű cég ugyanis lemondta az utat nagyjából két héttel az indulás előtt, és még mindig nem fizette vissza a nyaralni vágyóknak a pénzüket.

Volt olyan pórul járt utazó, aki 360 000 dollárt fizetett azért, hogy hónapokon át egy luxushajó fedélzetén járja be a világot.

Mivel ez egy több éven át tartó út lett volna, voltak olyanok, akik eladták az otthonaikat, és rengeteg pénzt fizettek a hosszan tartó világ körüli hajóútért. Mivel azonban a cég lemondta az utat, nekik most nincs hol lakniuk.

A luxushajónak eredetileg november elsején kellett volna elhagynia Isztambult, és hónap végén indult volna Amszterdamból a körút.

A hoppon maradt ügyfelek természetesen nagyon kiakadtak a társaságra, ráadásul kiderült, hogy csak havi részletekben kapják majd vissza a befizetett pénzüket.

Sokan nagyon elárulva érezték magukat, mert három évig tartó, világkörüli utazást ígértek nekik.

- mondta az egyik utas.

„Teljesen elbizonytalanodtam, hogy ezt tették velünk. Fel sem fogom, hogy micsoda kárt okoztak nekünk” - tette hozzá a egy másik.

Több mint 110-en regisztráltak az utazásra, és csak november 17-én, tehát pár nappal az amszterdami indulás előtt kaptak értesítést, hogy nem lesz luxuskörút.

Az óceánjáró hajó egyébként 627 kabinnal rendelkezik és 1266 utas befogadására képes.

(via Daily Mail)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!