Jelentős magyar sikereket jósol a csütörtökön kezdődő, részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon a dán Rasmus Boysen, a sportág egyik legismertebb és legfelkészültebb szakírója.

Kapcsolódó

Szenzációs sikerrel debütált Európában a Mosonmagyaróvár női kézicsapata

Nagy verést kapott a Besancon az Európa Ligában.

Boysen vasárnap a közösségi oldalán azt írta, szerinte az olimpiai és világbajnoki címvédő Dánia nyeri a január 30-ig tartó magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstornát, a második Magyarország, a harmadik a vb-ezüstérmes Svédország, a negyedik pedig a legutóbbi Európa-bajnokságon győztes Spanyolország lesz - számolt be róla az MTI.

A Handball Transfers és a Handball World című oldalak szakírója úgy véli, a torna meglepetéscsapata Szerbia lesz, a legnagyobb csalódást pedig a két éve Eb-második Horvátország okozza majd.

A dán Fredericia HK együttesében kézilabdázó Boysen szerint a gólkirály Máthé Dominik, a legértékesebb játékos (MVP) Bánhidi Bence, a legjobb fiatal pedig a svéd Eric Johansson lesz.

Boysen már a torna májusi csoportsorsolása után is az elődöntőbe várta a honfitársait, valamint a spanyolokat és a magyarokat, de akkor még úgy vélekedett, hogy negyedikként a norvégok jutnak a legjobb négy közé, ám ezt módosította Magnus Röd és Göran Johannessen sérülése miatt.

A magyarok szombaton 36-30-ra legyőzték Bahreint felkészülési mérkőzésen, az Eb B csoportjában pedig jövő csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

A magyar válogatott legutóbb kilencedik lett az Európa-bajnokságon, legjobb eredménye pedig az 1998-as hatodik helyezés. A magyar szövetség elvárása idén a legjobb nyolc közé kerülés.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!