A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a Magyar Péter-jelenség az ellenzéknek többet árt, mint a kormányzó oldalnak, de a legkevesebb gondot a DK-nak okozhatja.


Gyurcsány Ferenc a Politikai Ifjúsági Party (Polip) Egyesület közéleti táborának vendége volt szombat délután. A fiatalokkal első témáként a Magyar Péter-jelenségről beszéltek - írja a Telex.

A Demokratikus Koalíció elnöke a 2022-es választástól indult, és bár szerinte a választók csalódtak, de a DK hamar túllépett ezen és megerősítette pozícióját. Ezt a többi ellenzéki párt nem tudta elérni szerinte. A pártelnö szerint most minden második ellenzéki szavazó a DK-t választaná.

Magyar Péter és a kegyelmi ügy az „instabilitásra” és „mozdulatlanságra” való válasz volt szerinte. A TISZA-párt alelnöke kezdetben nem is akart politikus lenni, csak a Fideszből jött, és elégedetlen volt, ezzel pedig az ellenzéki szavazókat érte el.

A következő lépésben már politikusként lépett elő, akinek vannak céljai, de nem csak a NER-t, hanem a NER ellenzékét is leváltaná.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!