A DK elnöke szombati évértékelőjén azt mondta, Orbán Viktor „az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként” vonul be a történelembe.


„Aki egyszerre akarja leváltani a kormányt és az ellenzéket, az valójában a Fideszt segíti” – mondta Gyurcsány Ferenc szombati évértékelőjén. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint Orbán Viktor egyenesen árulója a magyar érdekeknek.

Gyurcsány azt mondta, érthető és helyes, ha egy ország az összetett nemzetközi helyzetben lavírozni próbál a nagyhatalmak között, de a magyar kormány és Orbán nem lavírozik, nem fifikás, hanem elárulja a teljes magyar történelmet és Magyarország érdekeit.

A DK-elnök úgy látja, kétféle világkép harca folyik Magyarországon: a Fidesz keresztény Magyarországot szeretne, az ellenzék pedig polgári Magyarországot. Hozzátette, nem lehet keresztény Magyarországról beszélni, mert ha az ország mindenkié, akkor nem sajátíthatja ki egyetlen csoport hite.

Gyurcsány megemlített egy, az interneten fellelhető képet, amelyen Orbán Viktor, Novák Katalin és Balog Zoltán letérdelve imádkoznak. Ezzel kapcsolatban azt mondta, szerinte azért imádkozhatnak, hogy az Úr fordítsa el a tekintetét a sok bűntől, amit elkövetnek.

Az államfőválasztásra kitérve a DK vezére azt mondta, Sulyok Tamás nem lehet a Magyar Köztársaság elnöke, mert nemcsak elfogadja a jelenlegi hatalmi rendszert, de az Alkotmánybíróság elnökeként aktívan segített a fenntartásában.

„Tájékoztatjuk a jelöltet, hogy megválasztása esetén nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor beosztottjaként fogjuk kezelni” – mondta Gyurcsány.

A kegyelmi botránnyal kapcsolatban Gyurcsány azt mondta, „Orbán pedofilhálózatának becstelensége mocskossá tette az orbáni rendszer egészét”. Hozzátette: a miniszterelnök a becstelenség első számú vezetője, ezért végleg elvesztette jogát arra, hogy az ország vezetőjének tekintsék.

Az exminiszterelnök kitért arra is, hogy szerinte másfél évtizeddel ezelőtt sikeresen kormányoztak, de vannak, akik szerint ők is követtek el hibákat. Ugyanakkor szerinte a kegyelmi ügy nem hiba, hanem bűn, és most arról kell dönteni, hogy inkább maradjon-e a bűn, mert azok, akik a bűn ellen fellépnek, nem tökéletesek.

„Van, aki a bűnt választja, mert nem tudja elnézni az egykori hibákat? Orbánt választja a gyermekek helyett? Vannak, akiket a mi kormányzásunk ilyen-olyannak mondott hibái akadályoznak meg a bűn elkergetésében?” – tette fel a kérdést Gyurcsány.

Forrás: 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!