Sokan várhatták, hogy a csütörtöki kormányinfón foglalkoznak-e Szájer József volt fideszes EP-képviselő drogügylettel súlyosbított szexbulija, de nekik részben csalódniuk kellett.

Gulyás Gergely először a magyar koronavírus-adatokat elemezte, majd átterelte a témát a bevándorlásra, hosszan ecsetelve, hogy komoly és veszélyes lépésekre készül Európa a migráció ügyében a koronavírus-járvány kellős közepén. Megerősítette, hogy Magyarország minden esetben elítéli az illegális bevándorlást.

Ezután Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, hogy nagyon sok kérdés érkezett Szájer József ügyéről, de megkérte, hogy ezekre Gulyás egyben válaszoljon.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem is húzta sokáig az időt a témával, hangsúlyozta, hogy a kérdés nem kifejezetten a kormány hatásköre. Lényegében megismételte Orbán Viktor tegnapi nyilatkozatát arról, hogy Szájer az egyetlen helyes döntést hozta lemondásával, és a kilépésével a pártból. Hozzátette, hogy elismerik Szájer 30 éves politikai munkáját,

azt pedig egyelőre nem tudják, és találgatni sem szeretnének róla, hogy titkosszolgálati akció vagy az uniós vétó elleni bosszú volt-e a magyar EP-képviselő elleni ügy.

hirdetés

A kormányinfón ezek után nem kívántak nem kívántak foglalkozni az üggyel.



hirdetés