A nagy élelmiszerláncok árpolitikáját mindeközben figyelik.


A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: Magyarországnak továbbra is azt mondja, ha a NATO belekeveredne az orosz-ukrán háborúba, akkor abból világháború lenne, ez pedig ma atomháborút jelentene. Ezért Magyarország alapelve továbbra is, hogy ki kell maradni a háborúból.

A miniszter ismét megjegyezte, hogy a cél, hogy a magyarországi inflációt egyszámjegyű százalékra szorítsák vissza. Hozzátette:

Mindeközben a kormányzat folyamatosan figyeli a nagy élelmiszerláncok árpolitikáját. Folyamatosak az "árstoprazziák is". A bevezetés óta több mint 6000 üzletet ellenőriztek, és ezt a továbbiakban is tervezik – mondta el Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Gulyás szerint amíg háború van, addig inflációi is van. Ugyanakkor a miniszter többet beszélt az amerikai és az európai pénzromlásról, mint a magyarról, ami pedig európai uniós rekorder. Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra is továbbra is a brüsszeli szankciókat és a háborús helyzetet látja az infláció legfőbb okának.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!