A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az elmúlt fél évben „mondvacsinált indokokkal és dezinformációkkal” sikerült hisztériát kelteni, így „minden beruházás kapott egy ilyen sajátos felhangot is”.


Eddig mindenki örült ezeknek a beruházásoknak - mondta Gulyás Gergely az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban a csütörtöki Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető minisztert az Ácson épülő kínai katódgyárról kérdezték, amelynek az építését szerdán jelentette be Szijjártó Péter.

Az RTL Híradója szerint a városban sokan a stábjuktól értesültek arról, hogy hamarosan akkumulátorok alapanyagát gyártják majd a szomszédságukban.

A miniszert csütörtökön többek között arról kérdezték, hogy mennyivel száll be a kormány a beruházásba, illetve hogy a helyiek miért nem tudhattak eddig róla?

Gulyás válaszában arról beszélt, hogy ha az ügyben közmeghallgatást kell tartani, akkor arra sor fog kerülni, és azért most jelentették be, mert amíg nincs megállapodás a beruházóval, addig nincs mit bejelenteni.

- mondta Gulyás Gergely.

Arra a felvetésre, hogy az utóbbi időben több tüntetés is volt az akkumulátorgyárak ellen, a miniszter kifejtette, hogy az elmúlt fél évben „mondvacsinált indokokkal és dezinformációkkal” sikerült, főként „oda buszoztatott”, nem debreceniek körében hisztériát kelteni, és azóta „minden beruházás kapott egy ilyen sajátos felhangot is”.

- fejtette ki válaszában a miniszter.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!