A miniszter elmondása szerint ez az eset is rávilágított arra, hogy át kell tekinteni a gyermekvédelmi szabályokat.


A gyermekvédelemről is tárgyalt a kormány a legutóbbi ülésén, miután kiderült, hogy egy óbudai iskolában dolgozó pedagógiai asszisztens szexuális viszonyba került egy 15 éves fiúval, és ezt a közösségi médiában is hangoztatta. Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón így reagált az esetre:

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy Orbán Viktor pénteken egyeztetett az ügyben Pintér Sándor belügyminiszterrel.

Az eddig rendelkezésre álló információk szerint a tankerület korábbi vezetője kapott már bejelentést az elkövetőről, de nem iskolai tevékenysége, hanem egy fesztivál kapcsán. Felelőtlenség, hogy korábban nem indult vizsgálat. A tankerületi vezetőt azóta elbocsátották - mondta Gulyás.

Arról is beszélt, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a gyermekpornográfia-bűncselekmények száma: 2017-ben 120 ilyen eset volt, 2018-ban 164, 2019-ben 185, 2020-ban 204, 2021-ben 276, tavaly pedig 261.

A jogi és büntetőjogi szabályozás áttekintése, illetve a gyermekvédelmi szabályok megszigorítása pedig az kormány, illetve a kormánypárti frakciók feladata - mondta a miniszter.

Hangsúlyozta, hogy a kormány egyetért Bagdy Emőke klinikai szakpszichológussal abban, hogy

„aki egy 14-15 éves fiatallal ilyet tesz, az egyértelműen pedofil, és ennek megfelelően is kell vele bánni”.

Hozzátette azt is, hogy ha a jogi szabályozás nem ilyen, akkor meg kell keresni a megfelelő formát annak érdekében, hogy a jövőben több ilyen ne fordulhasson elő. Ha mégis, akkor a lehető legsúlyosabb büntetést kapja az, aki ilyet elkövet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!


SZÓLJ HOZZÁ