Később azzal védekezett, hogy csak viccelt. A tankerület azonnali hatállyal kirúgta, és a PDSZ is fel fogja jelenteni, mert hazugságokat terjesztett róluk.


Az óbudai Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik 39 éves pedagógiai asszisztens, B. Zsolt a TikTokra feltöltött videóiban azt állítja, hogy egy 15 éves fiú a szeretője - írja a Blikk.

Horváth László budapesti büntetőjogász szerint Magyarországon a beleegyezési korhatár a 14. életév. Ennek értelmében aki betöltötte ezt az életkort az jogot formál a szabad szexuális életre.

A Blikk birtokába jutott – a férfi által azóta már törölt – videóban valóban azt elemzi, hogy nem tartja magát pedofilnak, amiért egy fiatalkorú fiú a szeretője:

– mondta.

Önmagát efebofilnak tartja. Az efebofil tartósan és erősen vonzódik a 15-19 évesekhez, ő maga azonban jóval idősebb ezeknél. Ez nem sért jogszabályt, ha nem tanárként kerül ilyen kapcsolatba két ember.

Később a Blikknek már azt mondta, csak viccel a videóban:

– mondta a lapnak.

Tamás Ilona Zsuzsanna, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ vezetője később elmondta a Blikknek, hogy bár a férfi tanárként hivatkozik magára, pedagógiai asszisztensként a tanórákon kívüli tevékenységet végzett, klubokat vezetett, filmet forgatott a gyerekekkel.

A férfi abban sem mondott igazat, hogy a mássága miatt rúgták ki az iskolából, és csak az egyik szakszervezet nyomására vették vissza. Nagy Erzsébet, a PDSZ szóvivője elmondta a Blikknek, hogy csak jogsegélyt kért tőlük a férfi egy munkaügyi vitában, ráadásul nem tudtak a 15 éves fiúval való viszonyáról. A hamis állításai miatt feljelentést tesznek ellene a jó hírnév megsértése miatt.

Tamás Ilona Zsuzsanna is azt írta, hogy a férfinak sosem volt munkaügyi pere.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!