Andreas Palicka szenzációsan védett és három gólt is szerzett, Svédország pedig nagy mérkőzésen 34-33-ra legyőzte Franciaországot a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság elődöntőjében.

Kapcsolódó

Spanyolország kapusbravúrokkal és nagy fordítással jutott Eb-döntőbe

A világbajnok dánok legyőzésével vívhatnak finálét a kézi Eb-n, Budapesten.

Szenzációsan kezdte a mérkőzést a francia válogatott, amely pillanatok alatt 5-1-es előnyre tett szert, így a svédek szövetségi kapitánya, Glenn Solberg kénytelen volt időt kérni.

A svédek 10-10-nél érték utol a riválist, ebben Palickának kulcsszerep jutott, a Redbergslids kapusa néhány védés mellett három gólt is vállalt, mindannyiszor hibátlanul célozta meg az üres kaput.

What a return to the tournament for Andreas Palicka - the first of THREE empty-net goals, making him currently the top scorer of the game ????@hlandslaget ???????? #ehfeuro2022 #watchgamesseemore pic.twitter.com/U9hUxISHs7

- EHF EURO (@EHFEURO) January 28, 2022

Ez a fordulatot is meghozta, a svédek nem álltak meg az egyenlítésnél, hanem fordítottak, köszönhetően annak, hogy Jim Gottfridsson a félidő végén zsinórban háromszor is eredményes volt (17-14).

Kapcsolódó

Eb-5. helyért ilyen drámai kézimeccset még nem játszottak

A dudaszó pillanatában dőlt el a vb-kvalifikációt jelentő hely sorsa.

A második félidőben a skandinávok tartották az előnyt, mondhatni nem volt nehéz dolguk, mert a franciák kapusai gyakorlatilag nem találkoztak a labdával.

Ezzel együtt az 58. percre Franciaország még felzárkózott 32-31-re, de Gottfridsson gólja, és Palicka újabb bravúrjai eldöntötték a mérkőzést (34-33).

???? An incredible save from Andreas Palicka wins the match for @hlandslaget ???????? & sends them to the #ehfeuro2022 final ???? pic.twitter.com/KL1ocx6XoP

- EHF EURO (@EHFEURO) January 28, 2022

Svédország története során hatodszor jutott be Európa-bajnoki döntőbe, és 20 év után lehet ismét aranyérmes - ehhez vasárnap a címvédő spanyolokat kellene legyőznie.

Férfi kézilabda-Eb, elődöntő

Svédország - Franciaország 34-33 (17-14)
Spanyolország - Dánia 29-25 (13-14)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!