A színész őszintén beszélt a betegségéről, a kórházi élményeiről, a családja szerepéről és a terveiről.


Gálvölgyi János csaknem egy hónappal súlyos rosszulléte után a Fókusznak beszélt először arról, miként élte meg az elmúlt heteket, miben változtatta meg a betegség a világról való gondolkodását, és mikor tér vissza az imádott hivatásához. A Kossuth-díjas színész üzent a nézőknek is, akiknek sajnos nem tudja egyesével megköszönni az aggódást és a sok szeretet.

A színész a betegsége előtt találkozott volna Fehér Istvánnal egy riportra, de azt már rosszulléte miatt lemondta. Most úgy érezte, az a korrekt, ha neki ad interjút - írja az RTL.hu.

Gálvölgyi elmesélte, hogy előző napokban már gyenge volt, majd a lebetegedése napján annyi "emlékképem van, hogy megyek két lépcsőt, aztán már Dorka lányom kocsijában ülök, be vagyok kötve, Eszter lányom hátulról átölel".

A színészt a gyerekei vitték be a kórházba, miután egy órát vártak a mentőre. „Nem volt tüdőembóliám, bakteriális szív- és légzés tüdő elégtelenségem volt, ami egy fertőzés" - árulta el a műsorban. "Ezek az emberek olyan csodálattal dolgoztak, az ápolónők éjjel-nappal. Nem tudok elég hálás lenni ahogy velem velünk bántak. Üzenem a szóvivőnek – nem mondom ki direkt a nevét – hogy nincs protekció!"

A mentőre való várakozásról úgy vélekedett: "Erről az egész mentős dologról egy árva hangot nem tudok mondani, hiszen én csak benne voltam egy szituációban, mint egy rossz statiszta, akinek nincs szerepe".

Gálvölgyit súlyos állapota miatt intenzív osztályon kezelték, ahol három nap után kezdték el felébreszteni. „Annyira kábult voltam, hogy igazándiból nem konstatáltam mi van, nem tudtam, hogy kerültem oda, de aztán jöttek a lányok és elmondták" - mondta el.

"Az meglepett, hogy nem tudok beszélni, mert tele voltam csövekkel. Úgy éreztem, beszélek, de közben nem jött ki hang a torkomból" - mesélte a színész, aki azokban a napokban írásban tudott kommunikálni.

Az első szó, amit leírt a „köszönöm" volt. "Az intenzíven sok választási lehetőséged nincs Mindennek örülsz, hogy feltudsz ülni, hogy megállsz az ágy szélén és fognak hárman, hogy el ne dőlj" - idézte fel azokat a napokat.

Gálvölgyi János lányai, Dorka és Eszter és felesége, Judit, valamint veje napokig állandó készenlétben voltak. Bár tudták a helyzet súlyossűgűt, de bíztak a felépülésében.

- vélkedett a színész.

De sokan aggódtak érte, ami nagyon meghatotta.

A Fókusznak beszélt arról is, hogy bár még félti őt a családja, de nagyon szeretne újra színpadra lépni, tele van tervekkel.

- vallotta be.

VIDEÓ: Az RTL Fókuszban elhangzott beszélgetés

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!