Kellemetlen három órája volt három rendőrnek az indiai Uttar Prades államban, miután elkötöttek egy lefoglalt SUV-t, és azzal mentek kivizsgálni egy esetet. Az autó tulajdonosa ugyanis a GPS jelek alapján megtudta, hogy autójával nagyjából 150 kilométeres utazásra indultak, és távolról leállította a motort, és bezárta az ajtókat, foglyul ejtve így a rendőröket - írta a Hindustan Times című indiai lap.


A 2018-as gyártású autót Lucknow város rendőrsége foglalta le előző hét kedden, két fél közötti vita miatt, amit a beszámolóban nem részleteztek. A járműnek elvileg a rendőrségnél kellett volna maradni, de a rendőrök már másnap jó ötletnek tartották, ha azzal utaznak el a nagyjából 150 kilométerre található Lakhmipur városába.

A Times közlése szerint az autó tulajdonosa hivatalosan is panaszt tett a rendőrségen, amiért visszaéltek a helyzettel, és engedélye nélkül használták autóját. Lucknow rendőrsége közölte, hogy eljárást indítanak a bűnösök ellen, de azt nem részltezték, hogy milyen büntetésre számíthatnak.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages/ClaudioValdes


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!