Persze nem maguktól, hanem klímaaktivisták egy csoportjának jóvoltából, melynek tagjai célba vették az utcai terepjárókat. Visszaszorítanák a hatalmas szabadidő-autókat.


Világszerte leeresztik az SUV-k gumiabroncsait a Tire Extinguishers nevű nemzetközi klímavédelmi csoport aktivistái, akik így szeretnék elérni, hogy csökkenjen a Föld autóinak szén-dioxid-kibocsátása.

A brit székhelyű aktivistacsoport 2022-ben hajtotta végre első akcióit, majd az utcai terepjárók ellen irányuló klímavédelmi demonstrációik gyorsan átterjedtek Németországra, Franciaországra, Spanyolországra, Hollandiára, az Egyesült Államokra, és a legfrissebb hírek szerint Ausztráliában is megvetették a lábukat – írja a LADbible.

Úgy vélik, amit csinálnak, az nem jogellenes, és nehéz rajtakapni őket, mert az a SUV-tulajdonosok nem töltik ébren az összes éjszakát, hogy megvédjék járműveik gumijait a leeresztéstől.

Ez még a bűnügyi kár küszöbét sem éri el” – mondta a Tire Extinguishers egyik szóvivője. Hozzátette, nem titkoltan kellemetlenséget, frusztrációt szeretnének okozni azoknak, akik „hatalmas, gyilkos járművekkel” közlekednek az utcán.

Lapozz a cikk folytatásához!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!