A brit gazdasági lap forrásai szerint a mostani a Fidesz eddigi legmélyebb válsága, és ugyanez igaz Rogánra is, aki szerint senki sem nélkülözhetetlen a kormányban. Még ő sem.


Orbán Viktor Richelieu bíborosaként említi Rogán Antalt a Financial Times, akiről hosszú cikket közölt a brit gazdasági lap, amit a 24.hu szemlézett.

„Kormányon nem lehet mindig győztes pozícióban lenni. Gyakran előfordul, hogy jön valaki más, aki erősebben kommunikál” - mondta Rogán a Financial Times-nak, utalva Magyar Péter feltűnésére. A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint ugyanakkor a tiszás politikus nem jelent veszélyt Orbánra, és két év múlva is a Fidesz nyeri majd az országgyűlési választást.

„A Magyarországon kívül kevéssé ismert Rogán igyekszik távol tartani magát a rivaldafénytől, és saját elmondása szerint a »kormányzati backoffice« feladatait látja el. Ám eközben fokozatosan egyre nagyobb hatalomra tett szert a médiában és a közigazgatásban, továbbá befolyást gyakorolt olyan ágazatokra is, mint a bankszektor és az informatika” – olvasható az FT cikkében, melyben szóba kerül a 2022-ben létrejött, Rogán által felügyelt titkosszolgálati ernyőszervezetről, a Nemzeti Információs Központ is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!