Az egykori tévés mégsem itt, hanem egy egészen másik országban szeret a legjobban élni.


Először engedett betekintést nizzai álomotthonába Frei Tamás. Az író arról is részletesen beszélt a Best magazinnak, hogyan telnek napjai a francia Riviérán, írja a Blikk.

„Szeretem ezt a vidéket. Előttem a tenger, mögöttem az Alpok, a klíma pedig fantasztikus. Szinte minden reggel úszom legalább 50 percet a tengerben, ebből nem engedek, és ha tehetem, augusztusban elvonulok egy hétre az Alpokba, körülbelül 3000 méter magasba. Sátorban lakom, egyedül vagyok fenn a természetben.”

A riporter 50 éves kora óta figyel tudatosan egészségére, többek között rendszeresen sportol. A riporter Budapest és Nizza mellett az év egy részét Firenzében és Miamiban tölti, így néhány havonta változtatja a bázisát.

Reggelente már nem kell ébresztőórára kelnem, azt csinálhatok, amit szeretnék, például regényeket írok. Most jelent meg a hatodik könyvem, szóval szabad ember vagyok, így minőségi életet élhetek – árulta el a lapnak az egykori riporter.

Frei Tamás nizzai álomotthona egy hegyen található, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egyik falura és a tengerre. A lakás elegáns és mediterrán hangulatú, melynek felújításán a megvásárlása után egy évig dolgoztak a munkások. Ennek ellenére mégsem itt szeret a legjobban élni.

„Ha a fejemhez tartanának egy pisztolyt, hogy azonnal mondjam meg, hol szeretnék élni, azt hiszem, tudnám rá a választ: Firenzében. Megütött annak a városnak a kifinomultsága, kulturáltsága, a művészete, a reneszánsz világ lehelete, minden, ami ott körülvesz.”

Magyarországról és családjáról elmondta, hogy évtizedekkel ezelőtt a szüleivel közösen vett egy nagy telket, amire építettek két nagy házat, amelyek 60 méterre vannak egymástól.

„Én zömmel külföldön élek, a bátyám tudós, fizikus ő is járja a világot, most éppen Japánban van. A gyerekeim is külföldön tanulnak, dolgoznak, de a távolság ellenére szoros a kapcsolatunk. Sokszor járnak nálam, én is náluk. Felnőttek. Már nem élünk egy fedél alatt. Tudom, hogy talán boldogabb lennék, ha a világ olyan lenne, hogy együtt, egy városban élhetne az egész Frei família, ha nagyon sok időt tölthetnék az unokáimmal, ha majd lesznek, mint ahogy a papám képzelte évtizedekkel ezelőtt, csak hát az élet már nem ilyen. A világ megváltozott, kitágult” – mondta Frei Tamás a magazinnak.

Az újságíró 2010-ben a Naplónak is megmutatta franciaországi életét:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!