A Donyecki Népköztársaság volt védelmi minisztere szerint Jevgenyij Prigozsin a zsoldosai átcsoportosításával már megkezdte a puccs előkészítését.


Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a nyár végére egy teljes körű forradalommal kell majd szembenéznie – ezt állítja Igor Sztrelkov, a Donyecki Népköztársaság volt védelmi minisztere a Daily Star beszámolója szerint.

A korábban FSZB-tisztként is dolgozó Sztrelkov szerint Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője már megkezdte a puccs előkészületeit a Kreml bennfenteseivel egyeztetve.

– írta Telegram-oldalán hozzátéve, hogy a Wagner zsoldosait sietve vonják vissza oroszországi bázisaikba, amely arra enged következtetni, hogy már nincs messze a társadalmi zűrzavar kitörése.

Egyetért Sztrelkov állításaival Abbasz Galljamov, Putyin korábbi beszédírója is, a forradalom szerinte sincs már túl messze, amit már előre jelez az Oroszországba betört Ukrajna-pári önkéntesek térhódítása.

– mondta Galljamov, aki szerint ebben a helyzetben nem várható semmilyen ellenállás a helyi lakosok részéről a területre behatoló Orosz Önkéntes Hadtesttel szemben.

A volt beszédíró azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy Oroszország Ukrajnával határos területe egy Putyintól mentes új Oroszországgá válhat, amely annyira demoralizálhatja a rezsimet, hogy Putyin maga adhatja át a hatalmat utódjának.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!