Kezdődik az Európa-bajnokság kieséses szakasza, vagyis mostantól nem lehet hibázni, mert a vesztes elbúcsúzik a sorozattól. A nyolcaddöntők szombaton kezdődnek, de a nagy kérdés, hogy ki nyeri meg a németországi tornát.


Azt kijelenthetjük, hogy az igazán nagy csapatok közül több is végigszenvedte az első három mérkőzését. A címvédő olaszok, az az előző torna döntősei az angolok, vagy éppen a franciák és a hollandok is visszafogott teljesítményt nyújtottak. Érdekes módon a fogadóirodák jó része továbbra is Angliát tartja favoritnak az Eb-n. A mostani kör még rendben is lenne, hiszen Szlovákia lesz az ellenfél vasárnap este, de ha nem javul a szigetországiak játéka, akkor ebből nem lesz történelmi siker – az angolok még soha nem nyerték meg ezt a sorozatot.

Gareth Southgate szövetségi kapitány csapata egyik meccsén sem volt meggyőző, csak a harmatos Szerbia ellen nyert (1–0), a másik két meccse döntetlen lett.

A címvédő olaszok sem néznek ki valami jól. Kaptak egy rekordgyorsaságú gólt Albániától, de azért azt a meccset még megnyerték, aztán kikaptak a spanyoloktól és ikszeltek a horvátokkal. Semmi extrát nem mutatott fel eddig az olasz együttes, igaz akkor sem nagyon szokott, amikor végül megnyeri a tornát… Most azonban nehéz helyzetben lehetnek, hiszen szombaton Svájc ellen ők nyitják a nyolcaddöntők sorozatát. Mi a saját csapatunk bőrén tapasztaltuk meg a rivális erejét, de ez semmi, hiszen a svájciak az előző Eb nyolcaddöntőjében az akkor még világbajnoki címvédő franciákat ejtették ki.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!