Varrt már végtaghiányos vagy éppen látássérült babát is - a kicsik pedig imádják őket!


A nappalijában fabrikálja a babáit Amy Jandrisevits. Ezek azonban nem egyszerű játékszerek, nem "csak" babák.

A nő ugyanis speciális igényekkel rendelkező, valamilyen fogyatékossággal élő, illetve súlyos vagy ritka betegségekkel küzdő gyerekek számára varr hasonmás babákat.

Varrt már végtaghiányos, bőrhibás vagy látássérült babát, de olyat is, amelyik "Treacher-Collins-szindrómában szenvedett. És a gyerekek imádják a babákat!

Amy Jandrisevits korábban szociális munkásként dolgozott, és speciális igényű gyerekeknél a játékterápia volt az egyik módszere. 2014-ben indította a "A Doll Like Me" projektet, amelynek az ars poeticája az, hogy minden gyerek megérdemelne egy olyan babát, amiben saját magát láthatja viszont.

A nő minden játékszert egyedileg készít, úgy hogy az a lehető legjobban hasonlítson a leendő tulajdonosára. Mivel a babák ára 70-100 dollár, vagyis 20-30 ezer forint, egy adománygyűjtő oldal, a GoFundMe segítségével

lehetővé teszi azt is, hogy a közönség dobjon össze egy babát olyan gyereknek, akinek a szülei anyagi okok miatt nem tudják megvenni a játékszert.

VIDEÓ: Amy babáiról a CBS News készített rövid riportot:

CBS News

This woman creates extra special dolls representing kids with disabilities - so they can play in a world that looks like them. https://cbsn.ws/2TkU8VW

Képekért lapozz tovább:

A cikk folytatódik



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!