Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a 11 éves kislány múlt csütörtökön délelőtt tűnt el csepeli otthonából. Nem vitte magával iratait és telefonját sem, így nem tudták elérni. A rendőrség azonban egy térfigyelő kamera segítségével nyomára akadt, látták rajta, hogy egy piros bőröndöt visz, és egy táska volt a vállán. Az édesanya, amikor hazaért, már nem találta otthon, ő tette a bejelentést a rendőrségen.

Később kiderült, hogy

a kislányt egy 15 éves gyerek hálózta be egy internetes csevegőprogramon, a TikTokon, amely népszerű a tizenéves fiatalok körében.

A Bors korábban arról írt, hogy a két gyerek már találkozott egymással a lány családjának lakásán, de akkor az édesanya időben hazaért, és elküldte a fiút. A szülők azt mondták, hogy ők elvették a kislány telefonját, de mégis tudtak kapcsolatot tartani a fiúval.

A gyerekek azért szökhettek el otthonról, hogy világot lássanak. A 15 éves fiú - legalábbis annak mutatta magát - Szlovákiában él, oda akarta csalni magához a 11 éves lányt, végül azonban Magyarország déli része felé vették az irányt. Szombaton a pécsi vasútállomáson, egy InterCity vonaton találtak rá a fiatalokra a rendőrök. Ezután derült ki, hogy pontosan ki is volt a csepeli kislány barátja.

"Amikor bevitték őket a helyi kapitányságra, a 'fiú' hamis személyazonossággal állt elő. A rendőrök aztán levetették vele a bő kabátját, ekkor kerültek elő az igazolványai, amiből egyértelműen kiderült, hogy egy lányról van szó. Külsőre fiúnak tűnt, még a felnőttek sem sejtettek semmit"

- mesélte a Borsnak a lány nagynénje.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>