15 éve ad már otthont Orfű az ikonikus fesztiválnak. A Fishing jubileumi alkalmából adodóan különleges koncertekkel készül. A hangulatot az Orfűi tó csak tetézi, ahol még egy külön vizi színpad is helyett kapott.

Fishing on Orfű 2023

Orfű fesztivál nélkül? Elképzelhetetlen! 2023-ban június 28. és július 1. között rendezik meg a Fishing on Orfű fesztivált, amely idén ünnepli 15. születésnapját. A jeles alkalomból különleges formációkkal és nagy visszatérőkkel is készül a FOO!

A magyar zenei paletta színe java képviselteti magát itt, mint például a Carson Coma, az Elefánt, Esti Kornél, az Analog Balaton, Deva, a Bohemian Betyars, Blahalouisiana, a Galaxisok, és az Ivan & the Parazol is.

Fishing on Orfű különleges fellépői, és zenei programja:

- A Fishingen adja egyetlen fesztiválkoncertjét a Kispál on Orfűn bemutatkozó formáció: Kispál és Lovasi László

- 3 év kihagyás után tér vissza Orfűre a Quimby is

- Először lép fel a Fishingen Bródy János és zenekara, csakúgy, mint Kátai Tamás a Thy Catafalque-al

A régi nagyok közül fellép többek közt: HOBO, a KFT, Karácsony János, Másik János, a Pál Utcai Fiúk, a Müller Péter Sziámi AndFriends, a Kontroll Csoport. Idén Tátrai Tibor is visszatér Orfűre, új zenekarával, a godfater-ral.

A hiphop kedvelői olyan izgalmas fellépőket is megnézhetnek, mint a Pogány Induló, Dé:Nash, a Slow Village, a Funktasztikus, a 6363, vagy a Tranzkaphka.

Az Amondó színpad és a Nagysátorban kap helyett a metál, az alternatív rock, a világzene és a pop is. Többek közt itt lesz látható a Platon Karataev, a Mitsoura, az Erik Sumo, a VHK, a LAZARVS, Frenk, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Fiúk, a Felső Tízezer, a Hiúz vagy a Devil’s Trade is.

Fishing on Orfu idén különleges koncertekkel készül

Orfű további helyszínei:

- a Borfalu, ami a nép-és a világzene kedvelőinek kedvenc helyszíne. Továbbá itt található a legtöbb ital kiszolgáló egység is.

- a Tűzhöz közel, vagyis a fesztivál erdei helyszíne, amely éjszaka kivilágított útjával felejthetetlen élményt kínál!

- a Víziszínpad, ami közvetlenül az Orfűi tóban helyezkedik el nem messze a stégektől. Tökéletes strand és party élményt kínál egyszerre. Sajnos a színpad nem túl nagy, így csak kisebb koncerteket tartanak itt, viszont a színpad úszva megközelíthető. Fanoknak kötelező elem!A Fishingen lehetőség van a strandolásra is az Orfűi tóban

FOO off programok:

Az idei Fishingen is számos nem zenei, vagyis off program várja majd a látogatókat. Sajnos erről még nincsenek bővebb információk, de a szervezők folyamatosan csepegtetik azokat, így érdemes az esemény FB oldalát követni! Amint ezek rendelkezésre állnak cikkünket frissítjük!

Fishing jegyek:

A fesztiválra első kézből már csak szerdai és csütörtöki napijegyek kaphatók 17.990 forintért. A többi napra telt házas lett a fesztivál, és sajnos a bérletek is elfogytak már.A Foo jegyei már kaphatók

Aki lemaradt, egyrészt a TicketSwap rendszerében bízhat, ahol hitelesített keretek között, biztonságosan cserélhetnek gazdát a korábban vásárolt belépők.

Érdemes rendszeresen visszanézni ide, illetve feliratkozni a várólistára, mivel akár az utolsó pillanatban is könnyen meggondolhatja magát valaki.

Léteznek továbbá külön erre a célra létrehozott Facebook-csoportok is, például ez, ahol szintén felbukkanhatnak még belépők.

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a TicketSwappel ellentétben itt a rosszhiszeműek akár csalhatnak is a továbbadott belépőkkel, ezért itt mindig legyél körültekintő, mielőtt valakitől megveszed a jegyét!

Orfű fesztivál szállások:

Ami a szállásokat illeti, Orfű a kemping tekintetében nem szűkölködik: a Panoráma kemping a fesztivál területén található. Ennek ellenére gyorsan el szoktak fogyni a szálláshelyek, mivel a szervezők tudatosan korlátozzák a fesztivál nagyságát ezzel a lépéssel. A cikk megírásának pillanatában még vannak elérhető sátorhelyek, de sajnos már csak egy típus. Tanácsos vízálló sátorral készülni, mivel az Orfűi időjárás kiszámíthatatlan a hegyi környezet miatt, ezért az eső és a sár igen gyakori itt.

Fishing on Orfű 2023 kihagyhatatlan bulit ígér

A fesztivál területén kívül is akadhatnak szállások, de sajnos ezek sokszor "kihalásos alapon" működnek. A fesztiválozók többsége már az adott évi Fishing végén úgy köszön el a szállásadójától, hogy "jövőre ugyanitt". Mégis lehetnek szerencsés véletlenek vagy lemondások, ezért az alábbi csoport ebben is tud segíteni.

Aki pedig nem ragaszkodik Orfűhöz, hanem beéri a környező településekkel, sokkal nagyobb merítésből válogathat. Nekik utazásra a fesztivál különjáratú buszjáratát tudjuk ajánlani, ami Pécs városába oda-vissza szállítja a fesztiválozókat megadott időpontokban. Ha pedig valaki lemaradt vagy nem akar várni azoknak a helyi taxik állnak rendelkezésére, amik nagy számban települnek ki ilyenkor Orfű környékére.

Ilyen volt a FOO:

Végül egy kis kedvcsinálónak, így nézett ki a tavalyi Fishing:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!